17.12.2011
(HoH)

Robert Kousal ukázal svoje umění: vstřelil gól přímo z vyhraného buly!

SALCBURK — Právě on vsítil vítěznou branku Frölundě. A ne lecjaký! Pardubický šikula Robert Kousal se postavil k vhazování, vyhrál jej a přesnou ranou k tyči zvýšil na 5:2 z pardubického pohledu. Východočeši se pak ubránili frölundskému náporu a spolu se svými fanoušky oslavili první výhru na turnaji Red Bulls Salute.

Tahle akce se mu povedla, v čase 36:46 roztleskal i nestranného diváka, neboť tohle vyhrané vhazování stálo za to! „Měl jsem štěstí, že museli vyměnit centra a ten druhý kluk to asi uměl méně. Hned jsem si říkal, že to zkusím vyhrát pro sebe a to se podařilo,“ usmíval se po skončení zápasu jedenadvacetiletý útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Ten se radoval až po chvilce, kdy mu spoluhráči s rukama nad hlavou potvrdili, že jeho trefa je gólová. „Kotouč mi zůstal pod nohama, a tak jsem se otočil, vypálil a puk najednou jinde. Až podle kluků jsem poznal, že je v brance a začal jásat,“ pokračoval pardubický forvard.

Pardubičtí hokejisté si tak spravili chuť po páteční porážce se Salcburkem. Ten dokázal v sobotu rovněž vyhrát, švédský Linköping udolal 4:3 po samostatných nájezdech a po loňském posledním místu jej čeká boj o titul evropského šampiona proti helsinskému Jokeritu.

Skalp Frölundy, trojnásobného švédského mistra, je velmi cenný. „Na téhle úrovni je to vždycky velká zkušenost, šance zkusit si zase něco nového. Tak k tomu přistupujeme. Je pravda, že porážka se Salcburkem nás docela položila, ale o to je lepší, že jsme zvládli najít novou motivaci,“ prohlásil Robert Kousal.

Máme dobře natrénováno, s kondicí není problém

Proti Frölundě předvedl oslabený pardubický celek kvalitní výkon, oproti pátečnímu utkání byl produktivnější v koncovce. „Proti Salcburku bylo těžší se dostat do zakončení. Oni navíc měli skvělého gólmana Martyho Turca, ten jim strašně pomohl,“ srovnával.

„Puky nejen chytal, ale hned rozehrával, takže jsme se k těm dorážkám prakticky vůbec nedostávali. Brankář Frölundy Linus Fernström naopak hodně kotoučů vyrážel a z toho jsme my pak těžili,“ řekl směrem k sobotnímu duelu, ve kterém Východočeši nastříleli pět branek.

Hokejisté Pardubic tak v neděli čeká souboj o konečné páté místo proti Plzni. Ta dokázala otočit zápas s Českými Budějovicemi, přestože ještě minutu a půl před koncem třetí třetiny prohrávala o dvě branky.

Východočeši jdou do třetího zápasu ve třetím dni, navíc v sobotu hráli na tři pětky. „Myslím, že tohle zvládneme. Je to sice v nohách cítit, ale my máme dobře natrénováno a s fyzičkou nebude problém,“ doplnil Robert Kousal.