23.11.2011
(HoH)

Mládežníci se rozhodují, kam půjdou na střední školu

PARDUBICE — Hodně živo je v týmu mladšího dorostu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Mladí Východočeši totiž finišují se svým studiem na základních školách a nyní se rozhodují, jak ve svém vzdělávání budou pokračovat. Vzhledem k tomu, že hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice je členem Akademie Českého svazu ledního hokeje, tak na výběr mají mezi čtyřmi středními školami.

Sekce Akademie Českého svazu ledního hokeje

„Za tímto účelem jsme v úterý odpoledne uspořádali schůzku se zástupci středních škol, se kterými spolupracujeme,“ uvedl manažer mládeže HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jaromír Jindřich.

Deváťáci mají na výběr mezi čtyřmi školami, jednu z nich musí zvolit, pakliže chtějí nadále působit v Pardubicích. „Každá ze škol má s námi uzavřenou dohodu, na základě které spolupracujeme,“ poznamenal Jaromír Jindřich. Hokejový klub záměrně zvolil čtveřici škol s různorodým zaměřením, aby vyšel vstříc požadavkům hráčů.

V dohodě jsou nastaveny podmínky, za kterých každá škola uvolňuje sportovce na tréninky. Na druhé straně každý sportovec má za povinnost si doplnit chybějící učivo. „Tyto spolupracující školy nám pravidelně dodávají prospěchy našich sportovců a my na jejich základě je nominujeme do zápasů,“ doplnil manažer mládeže s tím, že kdo má slabé studijní výsledky, tak je z týmu dočasně vyřazen, dokud si své známky neopraví.

Spolupracující školy