19.11.2011
Marek Votke, Jan Hrabal

Starší dorostenci v derby zklamali, Hradci Králové nevstřelili ani gól

PARDUBICE — Důležitý zápas v souboji o čtvrté místo ve skupině střed starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nezvládli. Ve východočeském derby s Hradcem Králové prohráli 0:3, když nedokázali najít zbraň na lépe organizovanou hru hostujícího celku.

Extraliga staršího dorostu, 21. kolo, sobota 19.11.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Mountfield HK

0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 8:57 Ouzký (Matějček, Jebavý), 30:21 Procházka (Bartoň, Brida), 56:26 Nedvídek (Vácha). Rozhodčí: Hribik – Barek, Plch. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 170. Střely na branku: 24:38. Průběh utkání: 0:3.
Dynamo Pardubice: M. Veselý – Divecký, Fridrich, Kalous, Petira, Pilný, Procházka – Havel, Chvojka, Kysela, Moravec, Panna, Schneider, Řezníček, Zellinger, Žemlička.
Mountfield HK: Šivel – Konečný, Matějček, Skála, Suk, Štědrý, Vácha – Bartoň, Brida, Dostálek, Jebavý, Kastner, Klemenc, Nedvídek, Ouzký, Pilař, Procházka, Půlpán, Suchan.

Komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hosté od soutoku Labe a Orlice, pardubické hráče zatlačili a pořádně zaměstnávali gólmana Veselého. Ten ale v úvodu odolal a pak sledoval první vážnější šanci utkání. Jakub Řezníček se vřítil do samostatného úniku, ale jeho vlastní brusle nešikovně odkopla puk z hole.

Na řadě tedy byl Hradec Králové a ten svou šanci ihned využil. Přihrávku do rohu kluziště obdržel Tadeáš Ouzký, svižně vybruslil před Michala Veselého a otevřel gólový účet zápasu – 0:1.

Do konce první třetiny opět kralovali hráči hostujícího celku. Gól sice už v této části hry nepadl, ale blízko k němu měl například v 15. minutě Roman Konečný, kdy nejprve tvrdým příklepem vyprášil betony Veselého a jeho druhý pokus se zastavil o plexisklo za pardubickou brankou, když ji předtím jen těsně přeletěl.

Druhou třetinu sice zahájily Pardubice přesilovkou, kde párkrát slibně ohrozili Šivela, ale tým, který dnes diktoval hru, byl sousední Hradec. Blízko ke gólu měl ve 27. minutě Pilař, ale přihrávku před prázdnou klec nedokázal přetavit ve druhý gól.

Nemrzelo ho to ale moc dlouho, protože za chvíli jeho spoluhráči přece jen zvedali ruce po druhé. Ve skrumáži před Michalem Veselým se nejlépe zorientoval Michal Procházka a poslal hosty do dvoubrankového vedení – 0:2. Do konce druhé třetiny měli Hradečtí nadále hru pod kontrolu a do šatny si odnesli pohodlné vedení.

Trenéři i hráči hostů věděli, že by mohli dnešní zápas dovést do vítězného konce a třetí dějství tomu plně přizpůsobili. Hradec se také mohl spolehnout na bezchybného brankáře Michala Ševela, který i v poslední periodě statečně vzdoroval šancím pardubických hráčů a nedovolil jim ani jednu branku.

Tu tak zákonitě přidal Hradec Králové v jedné ze svých mnoha příležitostí. Tři a půl minuty před koncem Lukáš Nedvídek obdržel přihrávku od svého spoluhráče do volného prostoru a měl tak spoustu času na to aby v klidu přidal třetí a poslední branku svého týmu – 0:3.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 8. 8. 2011
PCE - HKR
0:2
přát., 14. 8. 2011
HKR - PCE
6:1
7. kolo, 28. 9. 2011
PCE - HKR
8:3
14. kolo, 22. 10. 2011
HKR - PCE
4:2
21. kolo, 19. 11. 2011
PCE - HKR
0:3
28. kolo, 12. 12. 2011
HKR - PCE
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube