17.11.2011
(HoH)

Junioři prohráli v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisté juniorského týmu nevezou body z jihu Čech. V Českých Budějovicích nakonec marně doháněli manko a vezou si porážku 2:4.

Extraliga juniorů, 17. kolo, čtvrtek 17.11.2011, Budvar aréna

České Budějovice

Dynamo Pardubice

4:2
3:2, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 0:34 Marek (Prokop, Švec), 6:05 Turek (Trummer), 15:42 Mocik (Trummer), 42:53 Klement (Bílek) – 7:33 Zdráhal (Stoklasa, J. Moučka), 16:57 Šťastný (Zrůst). Rozhodčí: Pražák – Flegl, Zíka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 135. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
České Budějovice: Kantor – Klement, Kolařík, Předota, Prokop, Semerád, Štěpán – Babka, Bílek, Erben, Marek, Mocik, Svoboda, Štěpánek, Švec, Švihálek, Trummer, Turek.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Červený, L. Havlík, Škvor, Zdráhal – Březina, Hemský, Chmelař, Křečan, J. Moučka, Půhoný, P. Moučka, Poulíček, Starý, Stoklasa, Šťastný, Veselý, Vlček, Zrůst.

Komentář

Sváteční utkání mezi juniory Českých Budějovic a hosty z Pardubic začalo pěkně zostra. Po půl minutě hry otevřel skóre českobudějovický Jakub Marek, který se s pukem před Langhamerem nemazlil a trefil se přímo pod víko – 1:0.

Do slibných příležitostí se dostávali hned zkraje třetiny i hráči Pardubic, ale Kantor hlídal domácí bránu svědomitě. Naopak, radovali se v sedmé minutě zase domácí. Když se až před hostujícího gólmana prokličkoval Eddie Turek a zvýšil na 2:0. Hosté však odpověděli za malá moment, a to když přesnou trefou překonal Kantora Jan Zdráhal – 2:1.

Pak se hra trochu uklidnila a šance si oba týmy vytvářely podobně. Diváci tak mohli vidět hokej nahoru a dolů. Udeřilo až v minutě šestnácté, když za záda Langhamera poslal puk Tomáš Mocik – 3:1.

Pardubice zase okamžitě kontrovaly, Tomáš Šťastný totiž nejprve střílel na Kantora, který si se střelou poradil, ale s dorážkou už ne – 3:2.

Oproti prvnímu dějství si diváci v českobudějovické Budvar aréně neužívali branky, ale spíše hru v početních převahách. Za druhou třetinu šli domácí na trestnou lavici hned čtyřikrát, hosté pak dvakrát. Ale ani jeden tým nedokázal svou šanci chytit za pačesy a přidat gól.

Své první přesilové hry sehrály jak domácí, tak i hosté dost laxně a moc se jim nedařil tradiční přesilovkový vzoreček. Pak už ale přicházely i střely na gólmany, kteří jsou jasnými vítězi této dvacetiminutovky. Útočníci se snažili dostat puk za jejich záda i ve hře pět na pět, ale Kantor i Langhamer se překvapit nenechali. Stav je tedy stejný jako na konci první třetiny, tedy stále 3:2.

Vstup do třetí třetiny se zase lépe povedl domácím, když po necelých třech minutách hry využili svou první přesilovou hru. Do střely na modré čáře se opřel Josef Klement a zvýšil na již konečných 4:2.

Do 50. minuty si hostující celek ještě vytvářel řadu šancí, ale na v pohodě chytajícího Pavla Kantora ten správný recept nenašel. Do několika šancí se spíše dostávali mladíci z jihu Čech, hosté se pak marně dostávali do útočného pásma a tam si ještě hůře vytvářeli nějaké vyložené šance.

Minutu před koncem pak ujel z branky Langhamer a Pardubice zkoušely power play, ale ani v ní neuspěly. Především díky ubráněné druhé třetině tři body berou domácí.

Zápasy v sezóně

2. kolo, 10. 9. 2011
PCE - CEB
5:2
7. kolo, 29. 9. 2011
CEB - PCE
5:1
12. kolo, 15. 10. 2011
PCE - CEB
5:3
17. kolo, 17. 11. 2011
CEB - PCE
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube