09.11.2011
Jan Hrabal

Petr Koukal pomáhal klubu, teď se těší na turnaj Karjala

PARDUBICE — Velmi vytížený je kapitán hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Petr Koukal. V úterý bojoval neúspěšně v pardubickém dresu v Ostravě, ve středu se po přespání v Pardubicích musel hlásit trenéru Aloisi Hadamczikovi na tréninku reprezentace.

Petr Koukal v letošní extraligové sezoně
Zápasy Branky Nahrávky Body +/− Tr. min.
19 7 9 16 6 28

Ta se sešla v Praze už v úterý, tou dobou ale Petr Koukal hrál v Ostravě dohrávku prvního extraligového kola. „Je to nabité, ale je to v pohodě. Jsem rád, že mě pan Hadamczik vzal na turnaj Karjala, neočekával jsem pozvánku. Uvidíme, kolik odehraji zápasů, každopádně to beru jako čest,“ prohlásil Petr Koukal.

O jeho omluvě z úvodního tréninku se před týdnem hodně psalo… „Já jsem si o tom jen četl. Já ani nevím, co bych k tomu měl říci. Ono se to docela špatně komentuje,“ přiznal pardubický kapitán, který přivítal pozvání do reprezentace.

„Samozřejmě mě těší pozvání do ‚nároďáku‘, vždycky za něj hraji rád. Ale druhá věc je, že jsem hráč Pardubic a ty hrály v úterý dohrávku prvního kola. Radši to ani nechci komentovat, sám nevím, co k této složité situaci říci. Pro všechny z nás to bylo komplikované,“ pokračoval Petr Koukal.

Ten je v obrovském zápřahu. Minulý týden hrál ve středu, pátek a neděli. V úterý v tomto týdnu nastoupil v Ostravě a nyní může hrát ve čtvrtek, sobotu i neděli na turnaji Karjala. „Sil mám dost, cítím se dobře, zdravotní problémy nemám, uvidíme, jaké má pan trenér Hadamczik se mnou plány, v jakých zápasech budu hrát,“ nechal se slyšet pardubický šéf.

Ten v úterý v noci přijel do Pardubic, zde se vyspal a ve středu jej čeká trénink v Praze. Natřískaný program? Petr Koukal se jen pousmál. „Vždyť to není tak špatné, v neděli se hraje v jednu odpoledne finského času. Extraligu hrajeme až ve středu, takže si odpočinu,“ poznamenal v dobré náladě.

„Cítím se dobře, zdravotně problémy nemám, pak je nějaká pauza, nevidím nikde problém,“ opakoval kapitán pardubických hokejistů.

Pavel Brendl Pardubicím pomáhá

Pardubičtí hokejisté nyní mohou odpočívat díky krátké reprezentační přestávce. Poslední zápas sice Východočeši prohráli 3:5 v Ostravě, předtím ale třikrát v řadě vyhráli. I díky nim se Pardubice posunuly do elitní čtyřky. „V Českých Budějovicích i se Zlínem jsme vyhráli díky dobrému pohybu, pak přicházejí šance a góly. Je to jedno s druhým,“ poznamenal Petr Koukal.

Ten přivítal angažování Pavla Brendla, který se může po čtyřech zápasech odehraných za Pardubice pochlubit bilancí čtyř vstřelených branek. „Ten to má dobré, hraje ve všech třech přesilovkových formacích a jde mu to parádně. Je to na něm vidět, všude byl úspěšný, statistiky hovoří za všechno, asi nedal sto náhodných dorážek za sebou,“ okomentoval jeho přínos týmu.

„Třeba v Českých Budějovicích, to byl gól, že kdyby netrefil láhev, tak to snad ani nikdo neviděl. Je produktivní na body. Není třeba tak rychlý jako Petr Sýkora, ale body sbírá, to je paráda. Jeho góly nám určitě pomáhají!“ řekl Petr Koukal.

„Slyšel jsem, že Pavel Brendl přišel zachránit potápějící se Pardubice. To jsem se docela divil. S ním jsme třikrát vyhráli, to docela pomůže. Před pauzou nám to určitě bodlo,“ dodal závěrem kapitán pardubických hokejistů.