24.9.2011
Petr Dejnožka

Stoklasa hattrickem zničil Spartu, junioři přerušili sérii proher!

PARDUBICE — Pardubičtí junioři po třech prohrách přivítali Spartu a dokázali svoji sérii zlomit! Lví podíl na tom měl Filip Stoklasa, který hattrickem ve třetí třetině pomohl k výhře v poměru 6:4.

Extraliga juniorů, 6. kolo, sobota 24.9.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Sparta Praha

6:4
1:0, 2:3, 3:1
Branky a nahrávky: 3:04 P. Moučka (Křečan, Žemlička), 23:16 Zrůst (Půhoný), 29:14 Půhoný (Krejnus), 52:41 Stoklasa (Havlík, Březina), 57:51 Stoklasa (Beneš), 59:45 Stoklasa (Beneš) – 21:25 Brzobohatý (Švaříček), 23:50 Antončík (Švaříček), 33:58 Doležal (Brzobohatý, Holada), 52:08 Hampl (Švaříček). Rozhodčí: Stolín – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 43:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 6:4.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Škvor, Krejnus, Červený, J. Moučka, Chmelař, Půhoný, P. Moučka, Žemlička, Vachutka, Březina, Starý, Křečan, Šťastný, Havlík, Poulíček, Vlček, Hemský, Zrůst, Stoklasa.
Sparta Praha: Kocián – Košťálek, Švaříček, Skřivánek, Sekerka, Škop, Doležal, Vlček, Müller, Bodnár, Merta, Holada, Kučera, Antončík, Brzobohatý, Eis, Vrábel, Štěpánek, Náprstek, Hampl, Procházka.

Komentář

Pardubičtí odstartovali druhé série zápasů duelem se Spartou na domácím ledě a s novým kapitánem v sestavě. „Céčko“ převzal Filip Stoklasa a chtěl svoji premiéru osladit vítězstvím. Stejného názoru byli i jeho spoluhráči, protože jako jeden muž na svého soupeře vlétli a téměř celou první třetinu ho nepustili ke slovu. Tlak Pardubic byl vystupňován hned v první minutě přesilovou hrou, ve které se ale domácí ještě neprosadili díky skvělému Kociánovi.

Brankář Sparty svoji klec ale již neuhájil na začátku čtvrté minuty, kdy si Křečan hrál chvíli za hostující svatyní a vyslal nečekanou přihrávku před ní. Tam byl připraven Patrik Moučka a přesnou ranou bez přípravy otevřel střelecký účet zápasu – 1:0. Tento gól domácí hokejisty ještě více nabudil a hosté mohli být rádi, že neinkasovali do konce první třetiny ještě vícekrát.

Na druhé straně se chvílemi musel činit i brankář Langhamer, největší štěstí měl při pardubickém oslabení, kdy Holada dorážel do tyče! To bylo jediné nebezpečí před domácí klecí, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0 pro ČSOB Pojišťovnu Pardubice.

Druhá část ale začala naprosto jinak. Žemlička v závěru první dvacetiminutovky fauloval sparťanského hráče a danou přesilovou hru dokázali hosté využít. Pardubičtí laxně vyhodili kotouč, který zachytil Brzobohatý a přesnou střelou propálil překvapeného Langhamera – 1:1. Vyrovnávací branka sice hostující lavičku nakopla, jenže jejich naděje zkrotil po chvilce Radim Zrůst, který se prosadil velice přesnou ranou do šibenice Kociánovy klece – 2:1!

Ani nyní se ale domácí z jednobrankového vedení příliš dlouho neradovali. Pardubičtí beci zazmatkovali na modré čáře, nabídli kotouč Šimonu Antončíkovi, který od levého mantinelu vybruslil až před branku, kde chladnokrevně zakončil – 2:2. Po čtvrtém gólu se nám hra zklidnila, oba celky začaly více myslet na defenzívu.

Pardubice dělaly mnoho chyb v rozehrávce a také velmi zmatkovaly, jenže sparťanští hráči toho využít nedokázali. A tak udeřilo na druhé straně. Chybu hostujících obranců zachytil Krejnus, jehož ránu vyrazil Kocián jen na čepel Jiřího Půhoného a tomu nedělalo žádný problém dorazit kotouč za bezmocného brankáře Sparty – 3:2.

Ale ani potřetí vedení domácím hráčům příliš dlouho nevydrželo. Tentokrát domácí beci zapomněli na Zdeňka Doležala, který bez problému překonal brankáře Langhamera – 3:3. Tento stav vydržel i do druhé sirény, a tak byl zápas stále otevřený.

Rozhodnout se tak muselo až v závěrečných minutách, do kterých lépe vstoupili Pardubičtí, jenže neuhlídali ujíždějícího Davida Mertu, který byl při svém úniku faulován a bylo nařízené trestné střílení. Sám postižený vyzkoušel střelu mezi nohy, ale Langhamer sklapl betony včas. O několik minut později musel být pardubický brankář opět v permanenci, když se na něj řítil Skřivánek. I s tímto únikem si ale jistota v domácí kleci dokázala poradit.

Sparta se postupem času dostávala stále do většího tlaku a to nevěstilo nic dobrého. Pojišťovnu držel nad vodou brankář Langhamer, ale na teč Ondřeje Hampla v 53. minutě již nestačil – 3:4. Domácí ale nesložili zbraně a o několik vteřin později se radovali z vyrovnání! Premiérovou kapitánskou trefu zaznamenal Filip Stoklasa, který nadvakrát dorazil puk za Kociána – 4:4. Zápas se chýlil k prodloužení, ale to by nemohlo být nového pardubického kapitána.

Filip Stoklasa nejprve vyrovnal a dvě minuty před koncem prostřelil brankáře Kociána podruhé, čímž zajistil, že tři body zůstávají v Pardubicích! Hosté se totiž i přes drtivý nápor v závěru zápasu nedokázali prosadit, ba naopak. Stoklasa střelou do prázdné branky patnáct vteřin před koncem zápasu dokonal svůj hattrick a potvrdil tak výhru domácích 6:4.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 8. 9. 2011
SPA - PCE
2:4
6. kolo, 24. 9. 2011
PCE - SPA
6:4
11. kolo, 13. 10. 2011
SPA - PCE
3:4sn
16. kolo, 29. 10. 2011
PCE - SPA
4:5sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube