20.09.2011
Jan Hrabal

To jsou premiéry! Corey Elkins vletěl i do extraligy vstřeleným gólem

PARDUBICE — European Trophy = dvě branky v prvním utkání. Premiéra v Tipsport extralize = jeden vstřelený gól. Skvělým způsobem se v Pardubicích uvedl americký útočník Corey Elkins. Tenhle borec se českého ledního hokeje rozhodně nebojí a to je jen dobře!

Návštěvy v prvních domácích zápasech sezony
Sezona Kolo Zápas Návštěva
2011/2012 2. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Bílí Tygři Liberec 8640 diváků
2010/2011 1. HC Eaton Pardubice – HC Sparta Praha 9320 diváků
2009/2010 1. HC Eaton Pardubice – PSG Zlín 8340 diváků
2008/2009 2. HC Moeller Pardubice – HC Slavia Praha 8862 diváků
2007/2008 2. HC Moeller Pardubice – RI Okna Zlín 8847 diváků

Corey Elkins vstřelil druhou branku v utkání s Libercem. Byla to trochu nepřehledná situace, ale právě v ní prokázal svůj instinkt. „To byla ale výborná práce Radovana Somíka,“ smál se. „Já se jen natlačil do branky a procpal to tam. Nebylo tam moc místa, ale akorát tak, aby puk prošel do kasy.“

Pardubickým hokejistům se podařilo porazit Liberec 5:2. Jeho gól na 2:0 určil ráz zápasu, získané dvoubrankové vedení už domácí celek nepustil. „Liberec je dobrý tým, hrál náročný fyzický hokej, ale drželi jsme hodně kotouč a soupeři jsme toho moc nedovolili. Vstřelili jsme gól v přesilovce, to bylo parádní. A musím vyzdvihnout dobrou obranu!“ hodnotil povedený nedělní duel pardubický útočník.

Z české extraligy má podle svých slov převážně dobré pocity. Jak by také ne, když do ní vstoupil par excellence. „Česká liga je výborná. Hodně se mi líbí, jak se tady fandí. Úroveň mi přijde podobná jako před sezonou, když jsme hráli European Trophy. Zatím mám z Česka jen dobré pocity,“ poznamenal Corey Elkins.

„Atmosféra je podobná, jako když jsem hrál univerzitní hokej doma, akorát tady chodí na hokej více diváků. Tleskají, bubnují, je to opravdu parádní!“ pokračoval útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Ten se rozplýval nad kontaktem diváků s hráči už po úvodním zápase European Trophy v Hradci Králové, kde vstřelil dvě branky. „Tam jsem byl překvapen, že nám fanoušci fandili a byli tak hluční. Je to podobné jako v Michiganu, kde jsem hrál za tamní univerzitu. Tam také fanoušci hodně fandí a jsou hodně hlasití. Je to zábavné,“ usmíval se Corey Elkins.

Pardubice jsou pěkné město

Východočeši si hokej s Libercem užívali. „Když se dostanete do rychlého vedení, tak z vás opadne tlak a hraje se lehčeji dopředu. Máte pravdu, vypadalo to, že si hokej užíváme, mě osobně tady hodně baví!“ řekl střelec druhé branky Pardubic.

„Já nejsem extra střelec, spíš se snažím hrát tvrdě. Pro mě je důležité, abych týmu pomáhal v obraně, aby neinkasoval,“ okomentoval svou práci pro tým.

Corey Elkins přiletěl do České republiky sám, s manželkou je v Pardubicích necelý měsíc. „Díky ní se cítím daleko lépe. Se ženou tady máme dva psy, chodíme na procházky, je to daleko lepší,“ podělil se o svou radost.

„Našel jsem nějaké dobré restaurace a kavárny, kde si člověk může sednout. Pardubice jsou přátelské město, takže zatím žádný problém!“ konstatoval spokojeně pardubický forvard.

Na Kunětické hoře ale ještě nebyl. „Je to jediný kopec tady v okolí, to vím, ale ještě jsem tam nebyl. Ale chceme se tam se ženou podívat, až budeme mít třeba den volno,“ dodal Corey Elkins.