17.9.2011
Petr Dejnožka

Převaha k bodům nevedla, junioři nestačili na Jihlavu

PARDUBICE — Smolný zápas sehráli v pardubické ČEZ Areně junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ti podlehli v utkání 4. kola NOEN extraligy juniorů Jihlavě 1:2. Jediný gól Adama Chmelaře na body nestačil.

Extraliga juniorů, 4. kolo, sobota 17.9.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

1:2
0:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 45:54 Chmelař (Beneš, Zrůst) – 10:40 Jaroš (Zadražil), 32:56 Zídek (Prokš). Rozhodčí: Vokřál – Krátký, Vaněk. Vyloučení: 6:3, navíc Havlík (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 33:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Beneš, Zdráhal, Škvor, Červený, J. Moučka, Chmelař, Vondráček, Půhoný, P. Moučka, Žemlička, Vachutka, Březina, Starý, Křečan, Šťastný, L. Havlík, Poulíček, Vlček, Hemský, Zrůst.
Dukla Jihlava: Rittich – Zadražil, Matějka, Brychta, Jícha, Gregar, Vaculín, Štěpán, Polívka, Prokš, Pěška, Jaroš, Vysloužil, Zídek, Randa, Tobola, Martínek, Pekárek, Mikeš, Přidal.

Komentář

Úvodní minuty tohoto klání byly velmi vyrovnané, přesto se ale voda více vařila před jihlavským brankářem Rittichem. Ten ale svůj tým několikrát podržel, a tak mohla přijít nepříliš vydařená tříminutovka v podání pardubické juniorky. Domácí hráči nejprve nabídli Dukle dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, na jejímž konci se ještě nechal vyloučit Půhoný. Opakovanou přesilovku pět na tři již Jihlavští dokázali přetavit ve vedoucí branku.

Po několika nadějných pasech a nepovedených střelách z mezikruží, ukázal recept pro všechny správné obránce Václav Jaroš, který se s ničím nepáral a prudkou ranou poslal kotouč do pravého horního růžku Langhamerovy klece – 0:1.

O minutu později mohlo být s Pardubicemi ještě hůře, to by ale musel Martínek proměnit svoji stoprocentní šanci. První perioda tak skončila nejtěsnějším možným rozdílem, šťastnější však byli hráči Dukly Jihlava.

Druhá část byla v podobném duchu, jako ta první. Domácí svého soupeře pravidelně dostávali pod tlak, jenže nepřicházelo přesné zakončení. A když už se podařilo trefit branku, na místě byl neomylný brankář Rittich. Největší problémy měl jihlavský gólman při Havlíkově střele, kdy mu dokonce pomohla i tyč. Tlak Pardubic stoupal, jenže byl opět přerušen nesmyslnými fauly. Jihlavští dostali k dispozici podruhé v zápase dvojnásobnou přesilovku, ale paradoxně udeřili až po jejím úplném skončení.

Velice šťastný gól si do svých statistik připsal Štěpán Zídek, který po průniku u pravého mantinelu nacentroval do chumlu před Langhamerem a světe div se, rozsvítilo se červené světlo a vypukla jihlavská radost, protože kotouč si do sítě srazil jeden z domácích beků – 0:2.

Poté opět směr hry nabral jen jihlavské pásmo a Pardubice si mohly vylámat zuby na hrdinovi jménem David Rittich! Jihlavský brankář pochytal neuvěřitelné, a tak se i ve druhé části více radovali hráči Dukly.

Poslední část řádné hrací doby sice začala lépe Dukla, jenže to nic nemění na tom, že v 46. minutě se Pardubice radovaly ze snížení nepříznivého stavu. Gólman Rittich po několika dobrých zákrocích nestačil na tečovanou střelu Petra Beneše. Za jeho záda ji umístil Adam Chmelař – 1:2!

Domácím jako by narostla křídla a v následujících minutách se snažili o vyrovnání. Jejich snahu ale zbrzdila přesilová hra Dukly, a tak se čas rychle přenesl až k závěrečným momentům zápasu.

Pardubičtí si v posledních minutách vytvořili velký tlak, jenže jejich píli a snahu mařil skvělý Rittich. V poslední minutě nejprve trefil Půhoný ve výhodě břevno a následná hra bez brankáře chtěný efekt neměla.

Zápasy v sezóně

4. kolo, 17. 9. 2011
PCE - JIH
1:2
9. kolo, 6. 10. 2011
JIH - PCE
1:3
14. kolo, 22. 10. 2011
PCE - JIH
4:3sn
19. kolo, 24. 11. 2011
JIH - PCE
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube