15.9.2011
Petr Dejnožka

Starší dorostenci ztratili tříbrankový náskok, přesto se ale radovali z výhry

PARDUBICE — Starší dorostenci Pardubic mají za sebou úspěšnou domácí premiéru, v ní dokázali porazit Letňany 6:4. Tři kanadské body zaznamenal útočník Lukáš Bureš.

Extraliga staršího dorostu, 3. kolo, čtvrtek 15.9.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Letci Letňany

6:4
3:1, 1:0, 2:3
Branky a nahrávky: 5:53 J. Veselý (Žemlička, Fridrich), 7:41 Řezníček (Bureš), 8:13 J. Veselý, 37:16 Bureš (Petira), 51:52 Procházka (Divecký), 53:27 Řezníček (Bureš) – 9:23 Minář, 41:17 Brejcha (Freisler), 43:30 Hes (Uhlíř, Brejcha), 47:31 Uhlíř. Rozhodčí: Homola – Padevět, Plch. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 32:20. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:4, 6:4.
Dynamo Pardubice: M. Veselý (Stibůrek) – Divecký, Kalous, Chvojka, Polák, J. Veselý, Kysela, Srpek, Žemlička, Procházka, Moravec, Žilák, Bohuněk, Fridrich, Bureš, Pilný, Petira, Schneider, Havel, Řezníček
Letci Letňany: Švihálek – Brejcha, Šír, Hes, Poljanyčka, Minář, Uhlíř, Janda, Ječný, Kraus, Rulf, Zdráhal, Kaplan, Vacek, Jenček, Arnošt, Homolka, Freisler, Neuman.

Komentář

Starší dorostenci Pardubic vlétli do tohoto zápasu po hlavě a soupeře nalomili hlavně tříminutovkou právě na začátku úvodní dvacetiminutovky. Vše načal v páté minutě Jan Veselý, který dokázal využít zmatků v letňanské defenzívě, našel kotouč v brankovišti a doklepl ho za bezmocného Švihálka – 1:0! To Pardubice evidentně nastartovalo a další minuty byly jen v jejich režii.

Druhá branka přišla o několik málo okamžiků později. Bureš kooperoval za brankou, dostal chvíli prostoru a vymyslel ideální přihrávku na volného Jakuba Řezníčka. Ten se na mezikruží s ničím nepáral a zavěsil puk pod víko – 2:0. S Letňany bylo ale ještě hůře. Nadupaní domácí přišli o chvíli později s další pěknou akcí, po které se Jan Veselý obtočil kolem branky a přesnou ranou zvýšil na rozdíl tří branek – 3:0!

Letcům pomohla do zápasu chyba brankáře Michala Veselého. Josef Minář se prodíral kolem pardubického obránce a zkusil štěstí bekhendem. Domácí gólman si jeho střelu nepohlídal a kotouč mu prolétl mezi betony – 3:1. Hosté pak mohli litovat, že nevyužili dlouhou přesilovou hru pět na tři, a tak se šlo do kabin po první siréně při vedení Pardubic o dvě branky.

V úvodu druhé části tempo hry velice opadlo, nicméně domácí byli stále lepším celkem. Soupeř dokázal vzdorovat jen v určitých fázích zápasu a nakonec to byl on, kdo ve druhé části jako jediný inkasoval. Ve 38. minutě Pardubičtí dokázali zužitkovat přesilovou hru, když střelu Petiry hostující hráči odrazili přímo na hůl Lukáše Bureše, který se nemýlil – 4:1. Kdy by v tuto chvíli čekal, že nás bude čekat velice zajímavá poslední třetina.

Pardubice začaly kupit chyby a pochopitelně brzy inkasovaly. Tomáš Brejcha se dočkal svého slavného momentu, když přesnou střelou do růžku na začátku třetí dvacetiminutovky snížil na rozdíl dvou branek – 4:2! Ale to nebyl konec. Ve 44. minutě předvedly Letňany, jak se má řešit přečíslení dvou proti jednomu. Na Matěje Hese zívala poloodkrytá branka – 4:3!

Letci dokonce dokázali smazat tříbrankovou ztrátu! Zrovna dobrý zápas nezažil brankář Michal Veselý, na jehož vrub můžeme připsat i čtvrtou, vyrovnávací branku. Bartoloměj Uhlíř tak dlouho čekal na brankovišti a hledal puk pod jeho tělem, až nakonec ho našel v síti – 4:4! V této chvíli jen málo kdo věřil domácím, že se dokáží zmátořit.

Přece jen se to ale povedlo. Pardubicím ke třem bodům pomohla přesilová hra, po jejímž konci se ujala přesná rána Jakuba Procházky – 5:4. A o chvíli později bylo dílo dokonáno! Z nulového úhlu se prosadil Jakub Řezníček a domácí tak mohli začít slavit! Po výhře 6:4 si do tabulky připisují další tři body!

Zápasy v sezóně

3. kolo, 15. 9. 2011
PCE - LET
6:4
10. kolo, 8. 10. 2011
LET - PCE
5:2
17. kolo, 29. 10. 2011
PCE - LET
2:3p
24. kolo, 1. 12. 2011
LET - PCE
3:4sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube