10.9.2011
Petr Dejnožka

Skvělý start pardubických juniorů. Po Spartě skolili i České Budějovice!

PARDUBICE — První domácí zápas junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice zvládli! Svého soupeře z Českých Budějovic zaskočili brankami ze začátků třetin a po zodpovědném výkonu si připisují po výhře na ledě Sparty Praha další tři body do tabulky za výhru 5:2!

Extraliga juniorů, 2. kolo, sobota 10.9.2011, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

České Budějovice

5:2
2:0, 2:1, 1:1
Branky a nahrávky: 2:23 Vachutka (Březina, Starý), 2:53 Škvor (Křečan), 20:40 Vlček (Šťastný), 26:03 Červený (Březina, Vachutka), 43:59 J. Moučka (Zdráhal, L. Havlík) – 31:47 Turek (Sekera), 41:55 Trummer (Zvoník, Klement). Rozhodčí: Hribik – Kis, R. Prchal. Vyloučení: 8:7, navíc Vlček (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Dynamo Pardubice: Langhamer – L. Havlík, Zdráhal, Beneš, Žemlička, Starý, Červený, Vondráček, Škvor – Hemský, J. Moučka, Půhoný – Zrůst, Vlček, Šťastný – Chmelař, Březina, Vachutka – Křečan, Poulíček, P. Moučka.
České Budějovice: Bláha – Kříž, Štěpán, Klement, Předota, Babka, Seidl, Marek, Vaniš, Sekera, Plášil, Švihálek, Prokop, Turek, Zvoník, Mocik, Svoboda, Kolařík, Rousek, Trummer.

Komentář

První mistrovský zápas na domácím ledě čekal pardubické juniory proti mladíkům z Českých Budějovic. Domácí hráči na svého soupeře doslova vlétli a hned ve 3. minutě ho v Pardubicích uvítali dvěma přesnými zásahy. Z protiútoku dvěma proti jednomu se prosadil přesnou střelou do růžku Daniel Vachutka – 1:0.

Uběhlo přesně třicet sekund a síťka za brankářem Bláhou se vlnila podruhé! Tentokrát beci Českých Budějovic nechali několikrát dorážet pardubické forvardy až v brance skončila střela Jana Škvora – 2:0! Mountfield byl velmi otřesen a mohl být rád, že v následujících minutách neinkasoval ještě několikrát.

Nejblíže tomu byl Marek Hemský, který nadvakrát dorážel těsně před brankou, ale pokaždé trefil jen dobře postaveného brankáře hostí. Mountfield se začal osmělovat ve druhé části první periody, když se několikrát musel vytáhnout brankář Marek Langhamer. Zejména měl štěstí, když na něj sám mířil Tomáš Mocik a jeho prudkou ránu vytěsnil mimo branku levým ramenem. Po úvodní siréně svítil na tabuli výhodnější stav pro pardubické hokejisty.

Druhá část začala obdobně jako ta první. Pardubice velmi rychle udeřily, konkrétně se to povedlo Petru Vlčkovi, který zametl do sítě puk od modré čáry – 3:0. Elán, se kterým hosté nastoupili do druhé části byl pryč a Pardubice si se svým soupeřem doslova hrály. Ve 24. minutě ještě Havlík trefil tyč, jenže o chvíli později rozradostnil domácí publikum Marek Červený, který zužitkoval přesnou přihrávku Vachutky – 4:0!

České Budějovice byly doslova na ručník, jejich útočná síla byla mizivá. Přesto dokázaly ještě do konce druhé dvacetiminutovky snížit zásluhou přesné rány k tyči z čepele Eddieho Turka – 4:1. Zápas byl ale více méně rozhodnut, a tak se ve třetí třetině nepředpokládal žádný veleobrat hostujícího Mountfieldu.

Mnozí začali pochybovat, když se chvíli po úvodním vhazování dostal před Langhamera Jan Trummer a přesnou střelou pod víko snížil na 4:2! Hosté byli povzbuzeni, ale všechny jejich naděje utnul o chvíli později přesilovkovou ranou Jaroslav Moučka – 5:2!

Bylo jasné, že zápas je rozhodnut, a tak se dohrávalo v poklidném tempu. Za zmínku stojí menší potyčka před Langhamerem, která vyústila v osobní desetiminutový trest pro Petra Vlčka za nesportovní chování. Pardubičtí zvládli i druhé utkání v sezoně a po výhře 5:2 mají v tabulce plný počet bodů!

Ohlasy po utkání

Jiří Šejba (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „První třetinu jsme hráli velmi dobře, dostali jsme se do vedení 2:0. Ve druhé jsme se trošičku uspokojili, ale i tak jsme ji vyhráli. Na začátku třetího dějství jsme sice inkasovali branku na 4:2, pak jsme ale proměnili přesilovku a vyhráli 5:2. Každopádně se máme v čem zlepšovat.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 10. 9. 2011
PCE - CEB
5:2
7. kolo, 29. 9. 2011
CEB - PCE
5:1
12. kolo, 15. 10. 2011
PCE - CEB
5:3
17. kolo, 17. 11. 2011
CEB - PCE
4:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube