30.08.2011
Jan Hrabal

Jonathan Sim se v Pardubicích uvedl gólem, nejvíc se těší na rodinu

PARDUBICE — Skoro pět set zápasů v NHL a ještě více v nižších zámořských soutěžích. Hokejové Pardubice se ve své ofenzívě mohou v nové sezoně opřít o vskutku zkušeného borce. Jonathan Sim by měl být důležitým generálem pardubického útočného šiku.

Hokejová vizitka Jonathana Sima
Soutěž Fáze Zápasy Branky Nahrávky Body Tr. min.
NHL Základní část 469 75 64 139 314
Play off 15 1 0 1 6
OHL Základní část 211 165 147 312 353
Play off 31 21 18 39 74
AHL Základní část 172 94 77 171 244
Play off 26 12 10 22 54
IHL Základní část 142 54 56 110 200
Play off 5 3 1 4 18

Když ho potkáte na ulici v saku, tak si ho lehce spletete s bankovním manažerem. Jeho místo je ale v hokejové kabině. „Máme dobrý tým, je zde hodně šikovných hráčů, což jsme vlastně prokázali ve víkendovém dvojzápase, kde jsme uspěli,“ podělil se o své první dojmy z Pardubic Jonathan Sim.

Tenhle kanadský útočník strávil drtivou většinu svého hokejového života za oceánem. Pouze minulou sezonu dohrával ve švýcarském klubu HC Fribourg-Gottéron. „Říkal jsem si po sezoně, co budu dělat dál, a ozvaly se Pardubice s výbornou nabídkou. Sáhnul jsem po ní a jsem tady,“ pousmál se.

Teď je v České republice sám, už se ale nemůže dočkat, až ve svém novém působišti přivítá také manželku a tři své děti. „Přiletí během pár týdnů, už se jich ale nemohu dočkat. Moc se na ně těším, chybí mi,“ přiznal se.

O jeho rodinu bude v Pardubicích skvěle postaráno, děti budou navštěvovat americkou školku. „Určitě se jim bude tady líbit, to je pro mě důležité. Věřím, že i díky tomu budu podávat v Pardubicích výborné výkony,“ řekl Jonathan Sim.

Motto: vyhrát každý zápas!

Kanadský útočník odehrál během víkendu oba zápasy. Proti Kometě se dokonce prosadil gólově. První zápas – první gól… „Jsem rád, že mi to tam hned spadlo a nemusel jsem čekat na svůj první gól za Pardubice. Snad budou přicházet i další!“ vyhlásil.

Sobota – Kometa Brno. Neděle – IFK Helsinky. Ostrý start, co říkáte? Jonathan Sim v něm ale obstál. „Oba zápasy byly velmi těžké. Je to skvělé pro přípravu. Jsem rád, že v neděli přišlo na zápas více diváků a vytvořili zápasu výbornou atmosféru,“ vyznal se.

Duel HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – IFK Helsinky nadchl i kanadského barda. „Byl to skvělý a hlavně rychlý zápas. Bylo tam mnoho bruslení a osobních soubojů, to mám rád. Naštěstí jsme vyhráli, takže máme radost z nedělního utkání,“ pousmál se Jonathan Sim.

„Pro mě je důležité, aby se tu rodina cítila dobře, abychom si angažmá v Pardubicích všichni užili. Až přiletí, bude to lepší pro mě. Každý zápas chci vyhrát, moc toho tady nevím. Každopádně se budu bít o to, aby Pardubice vyhrávaly co nejvíce zápasů,“ řekl směrem ke svému současnému angažmá.

Jonathan Sim je v Pardubicích s Caseym Borerem zhruba týden. O českém prostředí zatím mluví jen v dobrém. „Nepřekvapilo mě zatím nic a zatím vlastně všechno. Musím říci, že se mi tady líbí, nic mě negativně nepřekvapilo. Každý den je jiný, je to zatím velmi zajímavé,“ usmál se.

A české jídlo? „Steak station je velmi dobrá restaurace! Už jsem byl na pár místech a fakt paráda!“ A pivo? „To teprve přijde,“ rozesmál se halasně.