21.08.2011
(HoH)

Jiný kraj, jiný mrav. Jan Kolář se o tom přesvědčil při rozbruslení

INNSBRUCK — K zajímavému momentu došlo v utkání Pardubic s Mannheim v rámci European Trophy. Před vhazováním na úvod třetí třetiny se do rozmíšky pustili pardubický útočník Jan Kolář a mannheimský kapitán Marcus Kink. Důvod? Jan Kolář při rozbruslení vjel na polovinu soupeře.

Celá ostřejší výměna názoru začala ještě před vhazováním, pardubický křídelník se ihned po překročení červené čáry stal terčem ne zrovna přátelských emocí německých a kanadských hráčů v mannheimském týmu.

„V Kanadě si hlídají svoji polovinu. O přestávkách a při rozbruslení tam nesmíte. Jsem zvyklý, že je u nás normální se rozbruslovat po celém hřišti. Jim se to asi moc nelíbilo,“ vyprávěl útočník Pardubic.

Hned po čtyřech sekundách šli oba kohouti za katr. Skoro se až zdálo, že němečtí rozhodčí čekají, až budou moci oba vyloučit. „Hned po buly jsem dostal sekyru od Kinka, jen jsem do něj šťouchnul a šli jsme ven oba. Nic velkého to ale nebylo,“ popsal incident v čase 40:04.

Pardubičtí hokejisté se ostatně museli vyrovnat s nepříjemným pojetím ze strany Mannheimu. „Nemyslím si ale, že by hráli nějak extra důrazně. Přehrávali jsme je a takovému soupeři musíme dát aspoň pět gólů,“ prohlásil po porážce 0:1.

„Kdybychom skórovali, tak by k takhle nervóznímu závěru nedošlo. Gólmanovi jsme to jenom prášili do betonů, spodek dobře kryl. Mannheim držel dobrý výsledek, ale ani nepředvedl nic důrazného, dělali jsme si kolikrát, co jsme chtěli, jen jsme nevstřelili branku,“ poznamenal Jan Kolář.

Innsbruck je nádherné město, uznal Jan Kolář

Pardubicím chyběl důraz v zakončení. V ostatních parametrech svého soupeře válcovaly, bohužel však v historii bude zapsán výsledek 0:1 z pardubického pohledu. „Promarnili jsme nějaké šance hlavně v přesilovkách. Mannheimu postupně rostlo sebevědomí, i když vůbec nehrál s pukem,“ řekl pardubický forvard.

Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice hned po zápase odjeli do hotelu a po večeři šli spát. Neděle je totiž ve znamení cestování. Po ranním tréninku a obědě naberou autobusem kurz směr Mnichov, odkud v podvečer odletí do Helsinek a poté přejedou autobusem do Tampere, dějiště příštího pardubického utkání v European Trophy.

Na Innsbruck budou Východočeši vzpomínat přes porážku v dobrém. „Je to tady nádherné. Mám strašně rád Alpy a hory vůbec. Mají tady mraky sportovního vyžití, prostě nádherné město,“ rozplýval se Jan Kolář.

A že se zápas hrál v malé hale s kapacitou 3130 diváků? „V olympijské aréně jsme sice nehráli, ale o to tady nejde,“ poznamenal pardubický forvard. Ono to ani nešlo, neboť v olympijské hale jsou židličky a stolečky na hlavní ploše, kde byl led naposledy před třemi roky.