20.08.2011
Jan Hrabal

Typický zápas blbec. Ladislav Lubina lituje porážky s Mannheimem

INNSBRUCK — Tak to se opravdu nepovedlo. Pardubičtí hokejisté skoro po celý zápas bušili do mannheimské obrany, i tak ale Orlům podlehli. Východočeši nezískali s týmem Adler Mannheim ani bod a přepustili mu vedení v Jižní divizi. „Tahle prohra nás pěkně štve,“ láteřil trenér Ladislav Lubina.

Adler Mannheim – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: střely na branku
1. třetina 2. třetina 3. třetina Celkem
6:18 4:12 3:12 13:42

Výše uvedená statistika hovoří jasnou řečí. Pardubice odehrály typický „zápas blbec“. Východočeši se snažili, ale obranu Mannheimu v čele s gólmanem Felixem Brückmannem nepřekonali.

„Měli jsme celkem slušný vstup do utkání, vynutili jsme si solidní tlak s fauly. Neproměnili jsme dlouhou přesilovku pět na tři, nevyužili jsme ani další početní výhody a tím jsme si zápas prohráli. Jinak jsme po celý zápas měli daleko více ze hry a je nesmírná škoda, že jsme s Mannheimem prohráli,“ hodnotil porážku 0:1 Ladislav Lubina.

Pardubice sice vystřelily o devětadvacet puků více, žádný z nich ale nedostaly za brankovou čáru. „Naše střely neměly potřebnou razanci a přesnost,“ jasně pojmenoval příčiny pardubické střelecké nemohoucnosti.

A proč se tak stalo? „Přizpůsobili jsme se totiž hře soupeře, nechodili do přebrankových prostorů a tím jsme zjednodušili práci gólmanovi Mannheimu,“ jasně prohlásil kouč HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Východočeši také vyhořeli v přesilovkách. Na začátku zápasu hráli 115 sekund v pěti proti třem, na začátku třetího dějství čtyři na tři. „Řadu přesilovek jsme hráli staticky, po rohách, po mantinelu a v předbrankovém prostoru jsme nebyli důrazní a málo jsme stříleli,“ uvedl trenér Pardubic.

Skočili jsme soupeři na lest, přiznal kouč

V závěrečném dějství Pardubice chtěly vystupňovat aktivitu, proti však byla rozkouskovaná hra a celkem šestačtyřicet trestných minut rozdělených v poměru 24:22 pro Pardubice.

„Čekal jsem, že si vytvoříme větší tlak a ten zúročíme v nějaké branky. To se nedařilo, je pak logické, že hráči jsou podráždění, když se jim nedaří a je škoda, že jsme k tomu sklouzli,“ konstatoval Ladislav Lubina.

„Byla to jedna z taktických věcí a my mu na to skočili,“ komentoval rozmíšky ve třetí třetině. Třeba Petr Koukal dostal v čase 59:51 trest na 2+2+2 minuty za hrubost, hrubost a sekání.

Mannheim dokázal v pátek porazit Kometu Brno 5:4 a o den později Pardubice 1:0. „Oproti zápasu s Brnem se zlepšili ve hlídání předbrankového prostoru, ta byla velmi pružná. Škoda, že jsme si větším pohybem a střeleckou aktivitou nevynutili větší tlak,“ litoval.

„Neměli jsme až takový problém s přechodem do pásma, řadu věcí jsme měli řešit jednodušeji. Když jsme trochu bruslili, tak jsme byli schopni dojíždět nastřelené kotouče a lépe se dostávali do třetiny. Doplatili jsme ale na vlastní neproduktivitu, proto jsme prohráli,“ uzavřel Ladislav Lubina.