20.8.2011
Jan Hrabal

Střelecká převaha k bodům nevedla, Pardubice nestačily na Mannheim

INNSBRUCK — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohráli v dalším utkání European Trophy s celkem Adler Mannheim a ztratili tak vedení v Jižní divizi. Pardubice nevstřelily ani gól, v Innsbrucku prohrály fotbalově 0:1, přestože soupeře přestřílely 42:13.

European Trophy, 4. kolo, sobota 20.8.2011, Tiroler Wasserkraft Arena

Mannheim

Dynamo Pardubice

1:0
1:0, 0:0, 0:0
Branka a nahrávky: 12:25 Reul (MacDonald, Mauer). Rozhodčí: Pieachaczek, Zehetleiner – Höck, Kretschmer (všichni Něm.). Vyloučení: 11:10, navíc Sifers – Rákos všichni 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 900. Střely na branku: 13:42. Průběh utkání: 1:0. Nejlepší hráči: 1. Felix Brückmann, 2. Dennis Reul (oba Mannheim), 3. Martin Růžička (Pardubice).
Mannheim: Brückmann – Kettemer, Sifers, Lee, Goc, Wagner, Reul, Mapes, Gelke – Kink, MacDonald, Glumac – Seidenberg, Ullmann, Mauer – Arendt, El Sayed, Plachta – Magowan, Lehoux, Mitchell. Trenéři: Harold Kreis a Mike Schmidt.
Dynamo Pardubice: Růžička – Sičák, Nakládal, Píša, Kočí, Benák, Kolář II, Drtina – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Elkins, Kousal – Radil, Zohorna, Rákos – Semorád, Nahodil, Buchtele. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

Komentář

Hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice přijela do Innsbrucku podpořit zhruba stovka příznivců, ti tak spolu s fanoušky Mannheimu vytvořili jiskřivou zápasu výbornou atmosféru.

Pardubice promarnily přesilovky, pak Orli udeřili

Východočeši vstoupili do utkání s německým týmem aktivně. Od prvních minut se snažili hbitými akcemi rozbíjet obranu soupeře. Ten se musel s pardubickými nájezdníky často bránit fauly, ale úvodní tři přesilovky Pardubice nevyužily.

Hned v 6. minutě hrál hostující celek 115 sekund proti třem. Pardubice pálily na brankáře Brückmanna, ale ten spolu s obranou odolal. Nejvíce se v bílých dresech činili Vladimír Sičák s Jakubem Nakládalem na modré čáře, ale neprosadili se.

Chvíli na to hrál český tým přesilovku pět na čtyři po Ullmannově hákování, ale ani tuto početní výhodu přes zajímavé příležitosti před německou brankou nezužitkoval.

A tak přišel trest. Zprvu nevinný, ale o to přísnější a nakonec rozhodující. Ve 13. minutě totiž nahodil kotouč od mantinelu Dennis Reul a puk přes spoustu hráčů před Růžičkou propadl až do sítě – 1:0.

Hokejisté týmu Adler Mannheim se šťastně vstřelenou brankou nakopli. Ve zbytku úvodního dějství hráli dvakrát v početní převaze, ale ani jednu přesilovku nevyužili i díky pohotovým zákrokům Martina Růžičky.

Chyběla přesnost

Druhá třetina nenabídla tolik zajímavých momentů jako první dvacetiminutovka. Docela rušno před mannheimskou brankou bylo po odpískaném nedovoleném bránění Floriana Kettemera. Pardubice se sice nastěhovaly do pásma, čistou gólovou šanci si ale nevypracovaly.

To Yannic Seidenberg ji měl. Po rychlé akci dostal přesný pas ve 32. minutě, byl sám před pardubickou brankou, ale Martin Růžička doslova skvostně lapačkou zasáhl pro takřka jistě gólové střele.

Pak se zase ozvaly Pardubice. Nejprve Jan Starý při nebezpečné střele po brejku zlomil hůl, po něm spálil největší šanci Tomáš Zohorna. Ten byl ve 35. minutě sám před německou brankou, puk ale po rychlém pasu napálil vysoko nad ní.

Nervózní závěr vyrovnání nepřinesl

Už před začátkem třetí třetiny se pardubický útočník Jan Kolář pošťuchoval s mannheimským kapitánem Marcusem Kinkem, hned po devíti sekundách, kdy se oba naschvál srazili, putovali na trestnou lavici. Rozhodčí pak vyloučili další dva hráče, a tak se čtrnáct sekund hrálo ve třech proti třem.

Hlušší pasáž rozčísl Frank Mauer, ten měl velikou šanci ve 48. minutě, kdy zakončoval rychlou akci domácích. Při střele si však zlomil hůl a pardubická obrana si mohla hlasitě oddychnout.

Pardubice pak nevyužily dvě přesilovky, když byl po sobě vyloučen Dennis Reul za sekání. První početní výhodu Východočeši promarnili, tu druhou po sedmadvaceti sekundách zkrátila hrubost Jakuba Nakládala. Pardubický bek se čílil na soupeře, ale nakonec musel na trestnou lavici. Na ní se pak po vzájemné rozmíšce usadili James Sifers a Daniel Rákos, ti dostali desetiminutové osobní tresty.

Hokejisté v bílých dresech pak možná střádali plány na vyrovnání, velkým škrtem pro ně bylo ale vyloučení Petra Mocka v čase 57:52 za nedovolené bránění. I tak hráli Východočeši power play, v ní se málem prosadil rychle proniknuvší Petr Koukal, s jehož střelou měl brankář Brückmann veliké problémy.

Konečné vteřiny důrazného zápasu se nesly ve znamení několika šarvátek, v té závěrečné vyjádřil svůj nesouhlas se hrou německého celku i kapitán Petr Koukal. Ta ale slavila úspěch, Mannheim získal proti Pardubicím cenné tři body.

Ohlasy po utkání

Ladislav Lubina (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Měli jsme celkem slušný vstup do utkání, vynutili jsme si solidní tlak s fauly. Neproměnili jsme dlouhou přesilovku pět na tři, nevyužili jsme ani další početní výhody a tím jsme si zápas prohráli. Jinak jsme po celý zápas měli daleko více ze hry a je nesmírná škoda, že jsme s Mannheimem prohráli.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

4. kolo, 20. 8. 2011
MAN - PCE
1:0

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Martin Růžička 58 0 12 1
Obránci G A +/- TM
Václav Benák 0 0 0 0
Marek Drtina 0 0 0 0
Václav Kočí 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Jakub Nakládal 0 0 0 0
Aleš Píša 0 0 0 0
Vladimír Sičák 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Martin Bartek 0 0 0 0
Jan Buchtele 0 0 0 0
Corey Elkins 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0
Robert Kousal 0 0 0 0
Lukáš Nahodil 0 0 0 0
Lukáš Radil 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Jan Semorád 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube