19.08.2011
(HoH)

„Eurotrip“ začíná. Pardubice jedou na zápasy v Innsbrucku a Helsinkách

PARDUBICE — Na hokejisty HC ČSOB Pojišťovna Pardubice čeká náročný program. Východočeši odehrají dva zápasy ve třech dnech, do toho musí zvládnout náročné cestování mezi Rakouskem, Německem a Finskem.

Východočeši odehráli ve čtvrtek zápas v Liberci. Na severu Čech, přestože vstřelili úvodní branku, prohráli 1:2 v prodloužení. „Neodehráli jsme špatné utkání. Přijeli jsme s třemi pětkami, abychom dali prostor mladším hráčům a viděli je hrát proti kvalitnímu soupeři,“ hodnotil duel trenér Pavel Hynek.

„Teď nás čeká trip do Innsbrucku, kde hrajeme s Mannheimem a pak odlétáme do Finska. Kluci ale v Liberci odmakali celý zápas a nezklamali. Jediné, co bych jim snad vytkl, tak je nedůraz v předbrankovém prostoru, protože na ty šance, co jsme měli, je jeden gól málo,“ pokračoval kouč Pardubic.

Itinerář cest je následovný: v pátek v 9.00 hodin ráno odjezd směr Innsbruck s tím, že hráči se cestou zastaví na vydatném obědě. Do rakouského olympijského města by výprava měla dorazit v podvečer. „Celý den budeme na cestě, uvidíme, zda budeme večer trénovat na suchu nebo na ledě,“ poznamenal trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Celý tým přespí v Innsbrucku, ráno má rozbruslení a večer od 17.00 hodin nastoupí proti německému týmu Adler Mannheim. „Hned další den ráno máme v plánu trénink v Innsbrucku, pak následuje přesun do Mnichova, odkud poletíme do Helsinek. Do Tampere se dostaneme po dálnici autobusem,“ prohlásil kouč Pardubic s tím, že do postelí by hráči měli ulehnout zhruba v jednu hodinu ráno.

V pondělí čeká na Východočechy zápas s domácí Tapparou Tampere. „Po utkání máme večeři a přesuneme se do Helsinek a v úterý v devět hodin ráno letíme do Prahy,“ říká k programu příštích dní.

„Vezeme třináct útočníků, devět obránců a dva gólmany s tím, že třetí bude na telefonu. To je dohromady čtyřiadvacet hráčů. Ti budou velmi vytíženi. Po návratu dostanou kluci den volno a po dvou dnech tréninků nás čeká domácí dvojboj Kometa Brno – IFK Helsinky,“ doplnil Pavel Hynek.