14.07.2011
Jan Hrabal

Rastislav Špirko si Pardubice oblíbil, vzpomíná na ně v dobrém

PARDUBICE — Dvě sezony a dva zápasy k tomu strávil v pardubickém hokejovém klubu útočník Rastislav Špirko. Šikovný forvard pokračuje v týmu nováčka Kontinentální hokejové ligy v Popradu. „Je to nová výzva a motivace!“ vyhlásil jasně s tím, že na angažmá v Pardubicích se ohlíží jednoznačně kladně.

Rastislav Špirko v Pardubicích
Zápasy Branky Nahrávky Body +/ Tr. min.
106 25 41 66 7 24

Rastislav Špirko hrál poprvé za Pardubice v sezoně 2008/2009. Tehdy odehrál dva zápasy v rámci hostování z tehdy prvoligového Ústí nad Labem. Po skončení sezony přivítal nakonec dvouleté angažmá v kádru pozdějšího mistra.

„Své působení v Pardubicích hodnotím velmi kladně. Mé rozhodnutí jít do Pardubic se ukázalo jako správné,“ ohlédl se za předchozími dvěma sezonami, v nichž získal zlatou a bronzovou medaili.

„Vyhrát první mistrovský titul na klubové úrovni, to se nepodaří každý rok. Mrzí mě ale některá zranění v ne právě nejlepší čas, ale to člověk neovlivní. I když jsme v minulé sezoně získali bronz, tak jsem již tak spokojený nebyl. Nebyl jsem tak vytížený, necítil jsem až takovou důvěru a to všechno ovlivnilo mé výkony,“ pokračoval Rastislav Špirko.

I když poslední sezona mu nevyšla podle ideálních představ, vzpomínky na Pardubice mu nepokřivila. „Ty mám jen nejlepší. Musím vyzdvihnout týmového ducha a partu v kabině. Ta patřila mezi nejlepší z mužstev, kde jsem měl možnost působit,“ řekl útočník Popradu.

V Pardubicích našel nové přátele

Pardubicím je podle svých slov vděčný… „Právě zde mi lékaři našli a zároveň odstranili vadu na srdci. Díky tomuto zákroku mohu pokračovat v aktivní hokejové kariéře,“ prohlásil Rastislav Špirko. „Chtěl bych také poděkovat skvělým fanouškům za podporu a vedení klubu. Pokud bude v budoucnosti možnost a zájem ze strany klubu, tak bych se do Pardubic rád vrátil.“

Rastislav Špirko hrál v české extralize od sezony 2007/2008. „Angažmá v Ústí nad Labem i Pardubicích mi dala mnoho zkušeností. Ústí nad Labem mi otevřelo dveře do české extraligy, s Pardubicemi jsem získal mistrovský titul. Měl jsem možnost zde hrát s vynikajícími hráči,“ ohlédl se za svým působením v české nejvyšší soutěži.

Město Pardubice a celý region, který se snoubí s ledním hokejem, si s ženou Michaelou oblíbil. „Cítili jsme se tady skvěle. Poznali jsme zde mnoho úžasných lidí a navázali nová přátelství, za která jsem rád,“ přiznal Rastislav Špirko.

Nyní ale své myšlenky směřuje pod Tatry – do Popradu. Do týmu nováčka Kontinentální hokejové ligy. „Je to veliká výzva a motivace. Budu se snažit být co nejlepší a dokázat, že na to mám,“ prohlásil směrem k popradskému angažmá.

„Těžko nyní odhadovat šance Popradu, ale všichni jsme velmi motivovaní a budeme se snažit hrát co nejlépe. Důležité bude vytvořit dobrou partu, každopádně jako nováček to nebudeme mít jednoduché,“ doplnil Rastislav Špirko.