06.07.2011
Jan Hrabal

Vladimír Sičák se do Pardubic těší. Prosadit se bude těžké, ví jistě

PARDUBICE — Vloni bojoval proti Pardubicím v dresu Vítkovic, v následující sezoně oblékne červenobílý dres Pardubic. Obránce Vladimír Sičák se po návratu ze zahraničí rozhodl dát přednost pardubické nabídce.

Vladimír Sičák souhrnně v české extralize
Sezona Klub Z G A B +/− TM
1997/1998 HC České Budějovice 15 0 2 2 0
1998/1999 HC České Budějovice 20 1 2 3 0 10
2007/2008 HC Mountfield České Budějovice 62 0 9 9 9 32
2008/2009 HC Mountfield České Budějovice 60 3 8 11 12 46
2009/2010 HC Vítkovice Steel 59 10 20 30 14 60

„Udělám maximum pro to, aby na tom tým byl nejlépe,“ vyhlásil třicetiletý bek poté, co podepsal s východočeským klubem smlouvu.

Po skončení sezony v Oulu, kde vstřelil pět branek v nejvyšší finské soutěži, se pohlížel po zahraničním angažmá, pokukoval hlavně po Kontinentální hokejové lize. „Žádná výhodná nabídka ale nepřicházela. Přestávalo mě bavit čekat, tak jsem se rozhodl vrátit do české extraligy,“ prohlásil Vladimír Sičák.

„Vloni mě oslovil Poprad, letos mi agent říkal, že to nevidí a že by mi nevyhovovaly finanční podmínky,“ pokračoval nový bek HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Po návratu do České republiky měl na výběr několik možností. V Českých Budějovicích, kde začal s velkým hokejem, nezakotvil. „Ty mi říkaly, že na hráče mého typu nebo Pepy Melichara finančně nedosáhnou. Měl jsem i jiné nabídky, hodně jsem se ohlížel na rodinu a celkové zázemí a Pardubice z toho vyšly nejlépe,“ pronesl Vladimír Sičák.

I jeho parťák Josef Melichar podepsal v Pardubicích. S kamarádem tak bude pokračovat v jednom klubu… „S Josefem jsme se bavili o dalších sezonách, říkal, že bude působit někde v Česku, nechtělo se mu moc do ciziny, ani nevěděl, zda vůbec bude hrát hokej. My jsme spolu trénovali, pak mi řekl, že půjde do Pardubic,“ nechal se slyšet rodák z Jindřichova Hradce.

Fakt, že Josef Melichar jde také do Pardubic, jeho rozhodování prý neovlivnilo. „Ale zase na druhou stranu, jsem rád, že tam bude. Budeme tam dva a pro nás to bude snazší, i když s adaptací nevidím sebemenší problém,“ pověděl Vladimír Sičák.

Hlavně nedostávat góly, přeje si

Pardubice mu nejsou zcela neznámé. Hlavně ze společného působení v národním týmu se zná s obráncem Jakubem Nakládalem a útočníkem Petrem Koukalem, který plní v Pardubicích roli kapitána.

„Ono to funguje všude stejně, přijdete do nového mančaftu, parta vás přijme a pohltí. Všechny kluky po lize znáte, s tím není problém, budeme dobrými kamarády,“ pousmál se pracovitý bek, jenž v sezoně 2009/2010 zaznamenal nejvíce gólů mezi obránci. V dresu Vítkovic vstřelil devět branek v základní části.

Roli nekompromisního beka s výbornou hrou dopředu bude mít i v Pardubicích. „Určitě si s panem trenérem sedneme a řekne mi, co si ode mě představuje. Jsem obránce a to je od slova bránit. Nesmím dostávat góly, a když se o nějaký přičiním směrem dopředu, tak je to jedině dobře,“ poznamenal.

Prosadit se v pardubickém týmu podle něj nebude jednoduché. „Sledoval jsem obránce v Pardubicích, vím, že nás stabilních beků extraligy tam je dost, takže to bude docela honička. Ale moc se do nového prostředí těším!“ prohlásil.

„Chci se prosadit do týmu a uhrát týmový úspěch s Pardubicemi. Ty mají dobrý tým, chtějí něco vyhrát, to je zřejmé. Udělám maximum pro to, aby na tom mužstvo bylo co nejlépe,“ uzavřel Vladimír Sičák.