27.06.2011
Jan Hrabal

Pardubice spolupracují s Davosem

PARDUBICE/DAVOS — Dohodu o vzájemné spolupráci v oblasti výchovy mladých hokejistů podepsaly kluby HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a švýcarský HC Davos. Taková spolupráce se zahraničním klubem je jednou z podmínek udělení statusu Akademie Českého svazu ledního hokeje.

„Touto spoluprací se nám otevírá další pole působnosti. Můžeme v průběhu roku a v reprezentačních přestávkách uspořádat výměnné pobyty. Oni přijedou do Pardubic, my do Davosu,“ přibližuje sportovní ředitel HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jiří Šejba.

„Ukáží se podmínky, jak to kde funguje, náplně tréninků a tím se nám rozšiřují možnosti nejen pro naše trenéry. Ti pracují doma a občas se jedou podívat na mezinárodní turnaj, ale díky spolupráci s Davosem se mohou zlepšit a rozšířit tak svoje obzory,“ pokračuje Jiří Šejba.

Pardubice uzavřely tuto dohodu s Davosu i díky vzájemné dřívější spolupráci. „Oni sem jezdí pravidelně na náš tradiční srpnový turnaj s mužstvem juniorů. Oslovili jsme je a sondovali možnost písemné dohody u trenéra juniorů Davosu a vše stvrdili kontraktem s generálním manažerem HC Davos,“ říká sportovní ředitel pardubického hokejového klubu.

„Nastínil jsem mu během jeho návštěvy u nás historii našeho klubu, provedl jsem ho stadionem, a jak pracujeme s mládeží. Byl nadšený a na základě toho jsme se písemně dohodli,“ přibližuje Jiří Šejba s tím, že díky statutu akademie mají Pardubice dotační zvýhodnění, která by mohla pomoci pokrýt zvýšené náklady na vzájemné výměnné pobyty.

V Davosu působí pardubický rodák Petr Sýkora. „Jednání šlo mimo něj, ale oni moc dobře ví, že on je odsud a že tu je dobrá práce s mládeží. Vědí, že hrajeme juniorský turnaj o Primátorský pohár, znají podmínky v Pardubicích, a proto jsme se dohodli,“ dodává Jiří Šejba.