24.06.2011
(HoH)

Češi to dokázali, zdolali Švédy a ve finále vyzvou Američany!

PARDUBICE — Povedlo se! Čeští inline hokejoví reprezentanti postoupili do finále mistrovství světa a o celkové prvenství si zahrají se Spojenými státy americkými. Češi dokázali dnes porazit Švédsko 8:4 a v sobotu 25. června 2011 od 17.55 hodin hrají o zlato!

Cesta české reprezentace na mistrovství světa v inline hokeji do finále
Druh Datum Zápas Výsledek
Základní skupina Neděle 19 . června 2011 Česká republika – Německo 9:1
Základní skupina Pondělí 20. června 2011 Česká republika – Finsko 9:2
Základní skupina Úterý 21. června 2011 Česká republika – Švédsko 6:3
Čtvrtfinále Čtvrtek 23. června 2011 Česká republika – Slovensko 9:2
Semifinále Pátek 24. června 2011 Česká republika – Švédsko 8:4

Čeští inline hokejisté porazili Švédsko v základní skupině 6:3, v semifinále 8:4. „S dnešním výkonem jsem spokojený. Švédové se neustále zlepšují, dokonce je přiletěl posílit další hráč a o to máme větší radost, že jsme je dokázali porazit a postoupit,“ nechal se slyšet trenér české inline hokejové reprezentace Petr Hemský.

To jeho švédský protějšek Fredrik Skoog volil ostřejší slova: „Je těžké hrát proti čtyřem Čechům a dvěma rozhodčím. Ti byli dnes velmi špatní. Nevím, jestli včera nebyli někde v nočním klubu. Nájezdy do našeho brankáře měly být potrestány, nechápu to,“ běsnil po skončení semifinálového utkání.

„To je život. Česká republika je jinak velmi dobrý tým, kterému jsme se v zápase dokázali vyrovnat a připravili jim těžké časy,“ doplnil švédský kouč.

Petr Hemský s jeho kritikou na finského a amerického rozhodčího nesouhlasil. „Výkon rozhodčích byl oboustranný, neměli co kritizovat. Myslím si, že dnes rozhodčí pískali na obě strany stejně a v nich bych rozhodně žádný důvod švédské prohry neviděl,“ opáčil. Připomeňme, že poměr vyloučených byl 5:4 pro švédský tým, který využil dvě nabídnuté početní výhody.

Česká republika se ve finále mistrovství světa v inline hokeji střetne se Spojenými státy americkými. „Připravíme se na ně tak, abychom je porazili. Hrajeme doma a uděláme všechno pro vítězství. Byli bychom rádi, kdybychom si na krk pověsili zlaté medaile,“ řekl Petr Hemský.

Ten sledoval večerní duel Kanada–USA pečlivě. „Amerika bude hrát na nás jinak, než hrála na Kanadu,“ doplnil trenér české inline hokejové reprezentace a hlavní skaut HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.