30.05.2011
(HoH)

European Trophy: pouze osm týmů postoupí na závěrečný turnaj

PARDUBICE — Už za dva a půl měsíce zahájí hokejisté Pardubic svou pouť v mezinárodním klání s předními evropskými kluby v European Trophy. Východočeši touží z těžké skupiny postoupit, jistotu jim dá však pouze celkové vítězství v Jižní divizi.

Boje v European Trophy začnou Pardubicím ve čtvrtek 11. srpna 2011 doma proti švédskému Linköpingu, o dva dny později se utkají s týmem HV71. Boje v základní části turnaje zakončí Pardubice v neděli 4. září 2011 v Plzni.

V letní fázi turnaje je čtyřiadvacet klubů rozděleno do čtyř skupin po šesti klubech. Pouze osm nejlepších týmů postoupí na předvánoční turnaj do Rakouska, kde se elitní evropské celky utkají o celkové prvenství.

Turnaj Red Bulls Salute v Salcburku a Vídni se uskuteční od 16. do 18. prosince 2011. Účast si na něm zajistí vítězové jednotlivých skupin, dále coby pořadatel má jistý start celek EC Red Bull Salzburg a do postupující osmičky doplní celkově bodově nejlepší celky na druhém místě.

Každý tým sehraje pět utkání s protivníky ze své skupiny, navíc pak ještě po jednom utkání s jedním z týmů z každé další skupiny. Celkem tak na Pardubice čeká osmička parádních zápasů v přípravě na novou sezonu.

V případě, že dva týmy po skončení základní části European Trophy, budou mít stejný počet bodů, tak o konečném pořadí ve skupině rozhodují tato postupná kritéria:

  1. skóre (rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými brankami)
  2. počet vstřelených branek
  3. výsledek vzájemného utkání, v případě stejného počtu bodů u více týmů jejich minitabulka
  4. los

Rozdělení klubů do skupin:

Severní skupina

Djurgårdens IF, HC Slavia Praha, HC Sparta Praha, HIFK, Jokerit, Luleå HF.

Východní skupina

EC Red Bull Salzburg, Eisbären Berlin, Frölunda Indians, Färjestads BK, Tappara, TPS.

Jižní skupina

Adler Mannheim, HC Bílí Tygři Liberec, HC Eaton Pardubice, HC Kometa Brno, HV71, Linköpings HC.

Západní skupiny

HC Mountfield České Budějovice, HC Plzeň 1929, HC Slovan Bratislava, KalPa, Oulun Kärpät, Vienna Capitals.