25.05.2011
(HoH)

Doma opět v červeném, čas bude odpočítáván od dvacítky do nuly

PRAHA — Na změny se mohou těšit hokejoví fanoušci v české Tipsport extralize. Tou nejviditelnější je fakt, že se po dvou letech vrací tmavá kombinace dresů na domácí stadiony, naopak ve světlých trikotech se budou hokejisté prohánět na stadionech soupeřů.

„Na poslední schůzi Asociace profesionálních klubů se rozhodlo o tom, že od příští sezony se domácí zápasy budou hrát v tmavé kombinaci,“ prohlásil generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

O konečné podobě dresů pardubického klubu by podle něj mohli opět rozhodnout fanoušci. „Anketu o jejich podobě uspořádáme v nejbližší možné době. Budou platit loňská pravidla, kdy fanoušci rozhodnou z pěti návrhů o konečné barevné kombinaci, které by měly dominovat klubové barvy, tedy červená a bílá,“ pokračoval Zbyněk Kusý.

Loňské ankety se zúčastnilo přes šest tisíc fanoušků a ti rozhodli o konečné podobě dresu. „Tato akce se setkala s velikým úspěchem, nemáme sebemenší důvod ji nezopakovat,“ řekl generální manažer HC Eaton Pardubice.

Otázkou je vzhled kalhot. V minulých sezonách hrály Pardubice v modrých kalhotách, o pár let dříve v červených. „K nim jsme se vrátili v 90. letech minulého století. V éře Tesly hrály Pardubice v modrých kalhotách. U červených může být problém se špinavostí. Uvidíme, jak to bude v příští sezoně,“ řekl Zbyněk Kusý.

Změna barevných kombinací dresů v domácích a venkovních zápasech není jedinou novinkou v extraligovém ročníku 2011/2012. Tou další je změna měření herního času na kostce nad ledem.

Mezinárodní hokejová federace už před rokem změnila způsob měření od času 20:00 do 0:00, jak je zvykem v NHL. Česká extraliga měla v sezoně 2010/2011 výjimku, ta nyní končí, a tak čas se bude nově odečítat.

Další novinkou je elektronické nasazování rozhodčích pro jednotlivé zápasy Tipsport extraligy ledního hokeje. Ti budou nadále duely řídit ve čtyřech, tedy dva hlavní a dva čároví rozhodčí.

Novinkou také je, že žádný hráč už nesmí odehrát ani jedno utkání bez platné smlouvy. Výjimkou jsou pouze hráči juniorského věku vlastního klubu.