10.05.2011
Jan Hrabal

Hokejisté už opět trénují

PARDUBICE — Hráčům A týmu HC Eaton Pardubice začala první fáze chystání se na novou sezonu. Asi nejméně oblíbená část kalendářního roku odstartovala v pondělí 9. května v 9.00 hodin. To se hráči sešli v kabině a chvíli na to šli na nedaleký Letní stadion.

První tréninkový týden hokejistů HC Eaton Pardubice
Pondělí úvod, rozcvička a fotbal proložený posilovacími cviky
Úterý trénink v tělocvičně
Středa tenis
Čtvrtek tréninky v tělocvičně
Pátek posilovna, hřiště a spinning

Generální manažer klubu Zbyněk Kusý představil hráčům novou trenérskou dvojici Pavel Hynek – Ladislav Lubina a nového kondičního trenéra Miroslava Noska. Právě pod jeho vedením probíhal úvod prvního tréninkového dne.

Hráči se protáhli, s Miroslavem Noskem absolvovali čtyři kolečka kolem hrací plochy s protahovacími cvičeními, a pak si dali fotbálek s intermezzem ve formě posilovacích cviků. Lehce po deváté začali a krátce před dvanáctou byli hotovi.

„První týden bereme na zapracování, kluci si určitě udržovali kondici, ale je potřeba se po pauze rozhýbat,“ poznamenal trenér Pavel Hynek, který pozoroval, jak se hráči potí v nádherném počasí jarního dopoledne.

V úterý čekají na hráče tréninky v tělocvičně, kam se vrátí i ve čtvrtek. Na středu je naplánovaná posilovna, stejně tak v pátek. „Ve čtvrtek najedeme na první dvoufázový trénink. Od dalšího týdne to bude třikrát týdně – pondělí, úterý a čtvrtek. Středy a pátky budou jednofázové,“ přiblížil program příštích dní.

V první tréninkový den vládla mezi všemi pohoda. Trenér Ladislav Lubina se dokonce zapojil do fotbalového dvojutkání, v brance předváděl výborné zákroky, navíc přesnými pasy zásobil útočníky Daniela Rákose s Janem Kolářem. „Količ, běž!“ tahle věta zazněla mezi tribunami Letního stadionu bezpočetněkrát a po nich následoval dálkový balon.

„Količ, napni ty nohy!“ uděloval pokyny Janu Kolářovi o pár minut, když cvičil kliky. V nich hráčům cennými radami pomáhal Václav Kočí. Brankářská trojice Martin Růžička – Vladislav Koutský – Filip Landsman zase udávala ráz protahovacím cvikům.

„Je to tady takové uvolněnější než v Plzni. Tam jsme nehráli tolik her, tady je vidět, že všichni jsou mladí, zdraví a techničtí. Tak to má být!“ prohlásil po prvním tréninku obránce Václav Benák, pro kterého to byl první den s novým týmem.

Pokud si myslíte, že hráči se v pohodičce jen tak protáhli a moc se nezapotili, tak vás z omylu vyvede přiložená fotogalerie z prvního tréninku hokejistů HC Eaton Pardubice.

Fotogalerie