09.05.2011
(HoH)

Ladislav Lubina je rád, vrací se totiž po necelých třech letech domů

PARDUBICE — Staronovým členem trenérského týmu pardubického hokejového klubu se stal Ladislav Lubina. Někdejší výborný útočník se tak vrací do klubu, se kterým prožil asi nejvíce hokejové radosti a kde už v minulosti trénoval. „Každý se rád vrací domů,“ okomentoval svůj návrat pod Kunětickou horu Ladislav Lubina.

Ten působil v minulé sezoně v Kometě Brno. Soutěžní ročník 2010/2011 začínal jako asistent trenéra Vladimíra Jeřábka, po jehož odvolání se posunul na místo hlavního trenéra. Skomírající Brňany nepozvedl a ti se tak neprobojovali ani do předkola play off.

„Je potřeba si vzít poučení, získal jsem letos spoustu informací, ze kterých budu dlouho čerpat,“ řekl směrem ke svému nedávnému angažmá v Brně Ladislav Lubina.

Ten přivítal možnost návratu do Pardubic. „Domů se každý rád vrací. Moje srdce je spojené s pardubickým hokejem a už nyní se moc těším na práci v klubu,“ prohlásil bývalý útočník, který si v naší nejvyšší soutěži připsal 910 startů.

Příchod Ladislava Lubiny, respektive spíše návrat, se ladil v nedávné době. „V intenzivnějším spojení s klubem jsem byl před dvěma týdny, hovořili jsme o vzájemné spolupráci,“ poznamenal Ladislav Lubina.

„K definitivní domluvě a potvrzení došlo v sobotu a hned v neděli večer jsme se sešli a začali chystat věci na letní přípravu,“ prohlásil staronový kouč pardubických hokejistů.

Ladislav Lubina působil na východě Čech od listopadu roku 2007 do srpna roku 2008. Do rodného klubu se tak vrátil po necelých třech letech. „Nebral bych to takto, jak dlouho jsem byl pryč. Načerpal jsem během této doby nějaké zkušenosti a rád bych je v Pardubicích využil. Něco jsem se naučil a posbíral, tak snad to pomůže,“ řekl.

„Každopádně jsem za návrat do Pardubic moc rád a věřím, že klub bude s mou prací spokojen. Už se moc těším na práci v domácím klubu,“ doplnil Ladislav Lubina.