09.05.2011
(HoH)

Kondiční trenér Miroslav Nosek chce vyzkoušet osvědčené metody

PARDUBICE — Novým kondičním trenérem hokejistů HC Eaton Pardubice se stal Miroslav Nosek. Atletický trenér bude připravovat hokejisty Eatonu po fyzické stránce. „Lední hokej má v atletice asi nejblíže k běhu na čtyři sta metrů,“ prohlásil kondiční kouč.

Miroslav Nosek bude spolupracovat s novou trenérskou dvojicí Pavel Hynek – Ladislav Lubina. „Mou hlavní úlohou bude připravit mužstvo nejen po fyzické stránce. Měl bych sem vnést nové tréninkové metody v oblasti balančních, kompenzačních a zpevňovacích věcí,“ řekl.

Při své práci bude muset proměnit týdenní skladbu tréninků. „Hokej je postaven na maximální obratnosti a síle na malém prostoru. Hokejista jde zhruba dvacetkrát za zápas na led a na něm musí podat nejvyšší výkon,“ poznamenal Miroslav Nosek.

„Kdybych to měl přirovnat k atletice, tak hokej je běh na čtyři sta metrů, ale v dnešní době se vkládá důraz na obratnost na malém prostoru. Hokej si žádá všestrannost, aby sportovec byl komplexně vybaven,“ pokračoval nový kondiční trenér pardubických hokejistů.

Pro něj to je první zkušenost s ledním hokejem na trenérské úrovni. „Působil jsem hlavně jako kondiční trenér u futsalistů nebo basketbalistů,“ uvedl člen trenérského sboru Sportovního gymnázia Pardubice.

„Lední hokej jsem ale hrával do svých šestnácti let, takže mám zkušenosti,“ prohlásil Miroslav Nosek, jehož syn je úspěšným juniorem HC Eaton Pardubice. „Na něm jsem si nějaké metody vyzkoušel, tak to snad bude fungovat také u A týmu.“

Pardubickým hokejistům dnes začíná neoblíbené období suché letní přípravy. „Můžeme využívat posilovnu v ČEZ Areně a plochu v aréně. Vedle máme travnaté hřiště, určitě zavítáme i Na Vinici, máme připravené i netradiční věci jako cvičení ve vektor klubu a další,“ pousmál se Miroslav Nosek.

„Důraz budu klást na všestranost, obratnost a kompenzační cvičení. Chci vyzkoušet různé i nové metody posilování, aby byl tým co nejlépe připraven na sezonu,“ doplnil nový kondiční trenér HC Eaton Pardubice.