31.03.2011
HC EATON PARDUBICE, a. s.

Představenstvo HC EATON PARDUBICE opustí Ondřej Heřman

PARDUBICE — Dosavadní předseda představenstva HC Eaton Pardubice Ondřej Heřman odstoupí z představenstva pardubického hokejového klubu. Tuto informaci potvrdil majoritní akcionář HC Eaton Pardubice Roman Šmidberský: „Dohodli jsme se tak z důvodu jeho časové zaneprázdněnosti. Své působení už nedokázal skloubit s pracovními povinnostmi,“ uvedl.

Ondřej Heřman vstoupil do pardubického hokejového klubu v roce 1999. „Rád bych mu i touto cestou poděkoval za jeho dvanáctileté působení, během kterého se Pardubice čtyřikrát probojovaly do finále a získaly dva mistrovské tituly,“ řekl Roman Šmidberský.

Během této doby se zimní stadion změnil v moderní multifunkční arénu. Pardubická hala je po obou rekonstrukcích v době, kdy Ondřej Heřman působil na pozici předsedy představenstva klubu, největším mimopražským hokejovým stadionem v České republice.

Představenstvo klubu vezme tuto skutečnost na vědomí 14. dubna 2011 na svém zasedání spolu s dalším faktem, kterým je odstoupení Vladislava Náhlíka z představenstva klubu. „I jemu děkuje pardubický hokejový klub za jeho přínos pro klub. Na tomto zasedání budou zvoleni nový předseda a místopředsedové,“ doplnil Roman Šmidberský.

Mgr. Ondřej Heřman

Dosavadní předseda představenstva HC Eaton Pardubice Ondřej Heřman se narodil 4. května 1966 v Pardubicích. Je ženatý a není členem žádné politické strany. Je absolventem Vysoké školy pedagogické v Hradci Králové.

Je mistrem ČSR a ČSSR coby starší žák (1979/1980) a dorostenec (1982/1983), oblékal také dresy reprezentací do 16, 17 a 20 let. Ve 44 utkáních nastoupil za Teslu Pardubice v mistrovské sezoně 1986/1987. Ještě jako junior odešel posílit sousední Hradec Králové, aby se zpět vrátil do rodného města.

Po ukončení kariéry hráče „A“ týmu Tesly Pardubice působil v klubech druhé ligy, dále v klubech regionu, a to z důvodu vážného zranění kolene. Po roce 1992 pracoval v tenisové škole Pavla Složila, dále v bankovním domě Skala, a poté se stal ředitelem pobočky Pražské správy nemovitostí, kde pracuje dodnes. V roce 1999 se stal předsedou představenstva pardubického klubu.