20.03.2011
Jan Hrabal

Špatný start do semifinále. V neděli to bude jiné, vyhlásil Petr Koukal

OSTRAVA — Právě on měl největší šanci celého utkání. V čase 42:14 byl hákován Lubomírem Vosátkem a rozhodčí byli nekompromisní: trestné střílení! Útočník Petr Koukal však na Romana Málka v brance Vítkovic nevyzrál, i proto Eaton prohrál v Ostravě 0:4.

„Byli jsme málo důrazní v předbrankovém prostoru, to rozhodlo,“ hodnotil porážku v prvním utkání semifinále pardubický kapitán. Vítkovice přestřílely Pardubice 33:30, zápas to byl vyrovnaný. Až na mizernou koncovku v podání hostí…

Pardubice žehraly na špatnou koncovku. Hlavně v první třetině měl Eaton dost možností skórovat. „Možná jsme měli i vyloženější šance, pak jsme ale inkasovali hloupý gól,“ litoval Burgerovy trefy šestnáct sekund před koncem první třetiny.

„Ten druhý padl podle mého názoru z ofsajdu. Ve třetí třetině jsme to otevřeli, ale obdrželi jsme dva góly po našich chybách. Ten na 4:0 už v podstatě nic neřešil. Zkusili jsme to, ale ujeli do přečíslení a skórovali,“ pokračoval ve svém hodnocení kapitán HC Eaton Pardubice.

Východočeši přehráli vloni Vítkovice 4:0 na zápasy, letos se museli již v prvním vzájemném utkání sklonit před výkonem protivníka. Ten vyhrál díky lepšímu zakončení. „Je to jiný rok, mužstva jsou jiná. Je škoda, že jsme nedali rychlou branku a nešli do vedení. Inkasovali jsme po našich chybách, ty musíme odstranit a být nebezpečnější do útoku,“ vyhlásil.

Eaton musí zvýšit tlak do branky

Petr Koukal litoval zejména zaváhání, po nichž Vítkovice neomylně skórovaly. „První gól padl po nevyhození puku z naší třetiny, při druhém jsme zajeli dvěma hráči za bránu na jednoho. Přes našeho se trefil soupeř k tyčce. Třetí padl po naší chybě na modré a brejku dvou na jednoho,“ jmenoval nedostatky v pardubické hře, které rozhodly zápas.

„Vítkovice hrály dobře. Musíme chodit více do brány a jít do soubojů, moc jsme se do nich nedostávali. Musíme zvýšit naše úsilí v předbrankovém prostoru, odtud padá nejvíce branek,“ řekl Petr Koukal nejen směrem k nedělnímu duelu v ostravské ČEZ Aréně.

Pardubice prohrály po šestnácti výhrách v play off v řadě… „Ta série byla hezká,“ uznal Petr Koukal. „Porážka holt přišla hned v prvním semifinálovém zápase. Musíme to hodit za hlavu, chceme vyhrát každý zápas. V sobotu to nevyšlo, uděláme všechno pro to, abychom uspěli v neděli,“ doplnil jednoznačně.

„Každý zápas je jiný, dokázali jsme srovnat utkání, když jsme prohrávali se Zlínem, teď se nám to nepovedlo. Snad to v neděli bude jiné. Hrajeme druhý zápas a my uděláme všechno proto, abychom vyhráli.“ prohlásil Petr Koukal.

I nedělní duel se bude hrát na letišti o rozměrech šedesát krát třicet metrů. Obrovské hřiště vybízí k technickým kombinacím. „Mají to tady větší, já bych ho zmenšil, ale to je jedno. S tím se člověk musí vyrovnat,“ řekl.

Pokud chtějí Pardubice uspět, musí překonat zatím bezchybného Romana Málka. „V sobotu jsme mu to ulehčili, nedali jsme góly, chyběl tam tlak před bránou. Byly tam šance, ale všechno to byly šance z dálky, nebyl tam tah do branky, v tomto byly Vítkovice lepší. Roman chytal dobře, ty dvě tři velké šance vykryl,“ dodal Petr Koukal.