28.02.2011
Jan Hrabal

Finální příprava se rozjela. Mužstvo je na play off zdravě nadržené

PARDUBICE — V pondělí dopoledne se po jednodenní přestávce sešli hokejisté HC Eaton Pardubice, aby začali s další fází přípravy na náročné čtvrtfinále se Zlínem. Trené Josef Jandač mohl v ČEZ Areně přivítat takřka kompletní kádr. „Všechno jede podle našich představ,“ hlásil pardubický kouč.

Den Čas tréninku na ledě
Pondělí 28. února 2011 9.45–11.15 hodin
Úterý 1. března 2011 9.45–11.00 hodin
Středa 2. března 2011 9.45–11.15 hodin

Všechno vypukne už ve čtvrtek od 18.10 hodin ve Zlíně. „Z mužstva je cítit zdravá nadrženost a nabuzení. Tým je hladový,“ řekl vůdce pardubické družiny na střídačce.

Pardubičtí hokejisté se vrátili mezi mantinely po jednodenní přestávce, během neděle si totiž mohli „orazit“. „Naordinovali jsme jen jeden den volna, jinak se trénovalo od středy. Nechtěli jsme více pauzírovat, během play off se musí trénovat, proto jsme měli jen volnou neděli,“ přiblížil své záměry trenér Eatonu.

„Chceme teď optimálně mužstvo naladit, abychom byli na čtvrtfinále připraveni. Věříme, že volno si neužijeme až do dubna,“ pokračoval Josef Jandač.

Ten je rád, že se v aréně sešlo uzdravené mužstvo. „Soutěž jsme dohrávali od prosince se zdravotními trably. Chybělo nám až šest hráčů ze základu, proběhla nám tady koncem soutěže viróza. Udrželi jsme ale šestku, toho si vážíme,“ prohlásil trenér Pardubic.

„Zabudovali jsme i jiné hráče, ti se obehráli, sžili se mužstvem, máme tedy obehraný kádr a můžeme použít více hráčů. Teď ladíme pětky po hromadě a pilujeme herní varianty,“ pokračoval.

V čem to pilování spočívá? „Teď máme občerstvení, je tam husa s knedlíkem, v úterý si jdeme sednout na steaky a poladíme hudbu, aby byla pořádná v kabině,“ rozesmál se dobře naladěný kouč.

„Tento týden máme zaměřený na rovnovážné stavy a další věci, je toho hodně. Nechci to detailně rozebírat, oni se připravují na nás, my na ně. Máme tam videorozbory, stočená samostatná DVD pro hráče, aby mohli studovat i doma přesilovkové formace. Kolektivní příprava probíhá teď i v úterý. Proběhly i jednotlivé formace, kdy jsme si sedli s pětkami,“ vážně doplnil.

Každý může uspět, každý favorit může vypadnout…

Josef Jandač věří, že mužstvo ví, o co hraje… „Nespokojí se s tím, že jsme se dostali do play off, ale bude hladové do vyřazovacích bojů, kde budou rozhodovat maličkosti jako i soudržnost týmu a jeho pravá síla. Tento tým je zdravý a hladový,“ jasně vyřkl.

„Nebylo řečeno, co je cílem. Přišel do kabiny generální manažer, poděkoval za základní část a popřál nám hodně štěstí do vyřazovacích bojů. Tam chceme pochopitelně dojít co nejdál. Každé mužstvo, které se do play off dostalo, myslí na mety největší,“ konstatoval Josef Jandač.

O titul si to rozdá smečka hladových psů. „Každý může uspět a každý favorit může vypadnout. Třeba Plzeň se nedostala z předkola, přestože bodově při byla na úrovni Třince. Chceme jít co nejdále, ale jasný cíl jsme nevyřkli,“ prohlásil trenér Východočechů.

Podle něj panuje v Pardubicích zdravé prostředí. „Seděli jsme s majitelem a vedením klubu a shodli jsme se, že chceme jít co nejdále. Ale všichni si uvědomujeme, jaké play off. Je to samostatná soutěž, kde rozhodují maličkosti. Žádný velký tlak tady není, spíše přání a odhodlání uspět. Mužstvo ví, o co jde a to je dobře,“ uvedl Josef Jandač.

Vloni Pardubice ovládly play off fenomenálním způsobem. Po úvodní čtvrtfinálové prohře vyhrál Eaton dvanáct zápasů v řadě! „To bylo unikátní, to se asi opakovat nebude. Moc bych si to přál samozřejmě, ale to bylo opravdu výjimečné. Ze strany vedení klubu tam je touha a přání, ale ne extrémní tlak,“ řekl trenér HC Eaton Pardubice.

Pardubičtí hokejisté se na náročné čtvrtfinále připravují v domácích podmínkách. Do Zlína odcestují ve středu po obědě. Možnost jet až v den utkání prakticky hned trenérský štáb zavrhl.

„Zvažovali jsme samozřejmě obě varianty, ale vyhrála hned středa. Nebudeme nic riskovat, pojedeme v klidu den dopředu, v klidu se ubytujeme, navečeříme, ráno rozbruslení tam a večer jdeme na to,“ dodal Josef Jandač.