25.2.2011
(HoH)

Starší dorostenci prohráli v Plzni

PLZEŇ — Porážku museli strpět v utkání 45. kola extraligy staršího dorostu pardubičtí mladíci. Ti prohráli v Plzni 2:4. Západočeši nakročili k výhře v 18. minutě, kdy v rozmezí 33 sekund vstřelili dvě branky.

Extraliga staršího dorostu, 45. kolo, pátek 25.2.2011, ČEZ Aréna

Plzeň

Dynamo Pardubice

4:2
2:0, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 17:20 Kepka (Houfek), 17:53 Pejchar (Moravčík, Zimmermann), 36:06 Pour (Pitel, Pejchar), 52:54 Šmíd (Kopta, Kepka) – 27:31 Řezníček, 56:52 Bureš (Vachutka). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8, navíc Kopta (Plzeň) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 79. Střely na branku: 35:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
Plzeň: Polívka – Tichý, Kubík, Šmíd, Marcel, Slavík, Houfek – Pejchar, Šimandl, Moravčík, Mašek, Schleiss, Kopta, Tolar, Zimmermann, Pašek, Pitel, Pour, Kepka, Tulačka.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Kubín, Škvor, Fridrich, Poulíček, Mládek, Havel, Chmelař, Moučka, Veselý, Moravec, Vachutka, Zelinger, Bureš, Pilný, Schneider, Řezníček, Mejtský, Voženílek.

Komentář

První ostrý pokus zápasu vyslal na sklonku 5. minuty plzeňský Marcel od modré čáry, proti němu byl připravený Langhamer. O tři minuty později našel hostující Chmelař zadovkou Vachutka, který na jeho pěknou myšlenku nebyl úplně připravený a na puk nedosáhl. Hned po něm to zkoušel Moravec, avšak ten nezamířil mezi tyče.

Hosté si vykoledovali první faul duelu, Kepka si šel v polovině dvacetiminutovky odpočinout za hákování. Pardubice se však při výhodě spíše na ledě hledaly, a tak se domácí s přehledem ubránili. V šestnácté minutě vyčíhal chybu v plzeňské rozehrávce znovu aktivní Chmelař, ale ztroskotal na Polívkovi.

Vedení se nakonec ujali lépe hrající Plzeňané, kteří v 18. minutě potrestali Vachutkovo podražení, když svůj předchozí trest odčinil věkem ještě mladší dorostenec Kepka – 1:0.

Neuběhlo ani deset vteřin a domácí barvy slavily znovu. To se trefil kapitán modrobílých Daniel Pejchar – 2:0.

Na nepříznivý vývoj utkání zareagovala hostující střídačka time outem, při kterém se trenér Fibiger snažil své svěřence hlavně uklidnit.

V úvodu druhé části sice indiáni ubránili přesilovku soupeře, ale pak v pěti přeci jen inkasovali. Řezníček si najel do pravého kruhu a ukázkovou střelou od břevna do sítě snížil na rozdíl jediné branky – 2:1.

lzeňané kontrolovali hru, ale do odvážných ataků pardubické svatyně se pouštěli sporadicky. Jednu z vlaštovek vyslal Schleiss, ale proti Langhamerovi nepochodil. Zato Polívka se musel mít proti Středočechům mít hodně na pozoru. Před jeho brankou totiž dostalo duo Moravec – Vachutka až hříšně mnoho prostoru k několika dorážkám, ale levý beton plzeňského gólmana tento nerovný souboj vyhrál.

Ne nadarmo se říká „nedáš, dostaneš“. Indiáni na začátku 37. minuty předvedli, že v jednoduchosti je krása a slavili úspěch. Při ukázkové spolupráci Jiří Pitel nahrál od mantinelu na doklepnutí Michalu Pourovi, který si v jasné šanci počínal chladnokrevně – 3:1.

Pardubice mohly odpovědět v další přesilovce, když na trestné lavici pykal za hákování Schleiss, ale plzeňská čtveřice čelila útokům statečně a hlavně úspěšně.

V úvodu poslední části se Mejtský a po necelé půlminutce po něm Chmelař vyfaulovali na plzeňském Schleissovi, a nabídli tak domácím dlouhou přesilovku pěti proti třem. Indiáni se ale najednou ve větším prostoru spíše hledali, než aby kombinovali. Jeden z minima pokusů vyslal na Langhamera Moravčík, ale pardubický brankář si spodek branky pohlídal.

Ani v následující přesilovka Plzně nevedla k brance. Indiáni vypadali paradoxně nebezpečněji ve hře pěti proti pěti, což dokumentovali čtvrtou brankou v pardubické síti. Kopta našel z rohu přesně hokejku Šmída, který zvýšil na 4:1.

Na ledě se pak trošku přiostřilo, současně na trestnou lavici usedly dvě dvojičky soupeřů. Hlavní sudí pak čtyři minuty před třetí sirénou velice přísně udělili domácímu Koptovi pět minut plus osobní trest do konce utkání za sekání. V přesilovce pěti proti třem (na trestné ještě pykal plzeňský Houfek za držení) alespoň kosmeticky upravil skóre opět výstavní ranou Bureš – 4:2.