23.02.2011
(HoH)

Pardubická flotila zahájila manévry

PARDUBICE — Něco na tom „army“ titulku bude… Hokejisté HC Eaton Pardubice se ve středu v podvečer sešli, aby se začali chystat na náročné čtvrtfinálové boje, ve kterých se střetnou s týmem PSG Zlín. První trénink absolvovali Východočeši v malé hale ČEZ Areny.

Právě v ledové kobce, jak někteří malou halu přezdívají, se budou pardubičtí hokejisté chystat tento týden. Ve velké aréně se totiž koná výstava Moderní bydlení a zahrada. „Ve středu se sešli hráči, kteří to měli povinně. Od čtvrtka se připravujeme už všichni,“ prohlásil trenér HC Eaton Pardubice Josef Jandač.

Východočeši budou trénovat na dvě party. Ta první se bude skládat z hráčů, kteří budou nominováni do zápasu. Ve druhé budou hráči v záloze. „Ti budou mít samostatný program. Budou trénovat před, a nebo po první skupině,“ přiblížil svoje plány trenér Pardubic.

V těchto dnech se hráči podle jeho slov připravují hlavně po fyzické stránce. „Takhle to bude až do neděle, kdy mají kluci volno. Od pondělka budeme nacvičovat herní situace, takže přesilovky, oslabení a další věci,“ pokračoval pardubický kouč.

Východočeši se naposledy sklouznou po pardubickém ledě ve středu dopoledne. Po obědě je pak čeká cesta do 200 kilometrů vzdáleného Zlína, kde budou už den před zápasem tak, aby měli co nejideálnější podmínky pro přípravu na utkání.

Na jih Moravy by měl odjet kompletní kádr vyjma Jiřího Cetkovského, který je ze zdravotních důvodů mimo hru do konce sezony. „V posledních zápasech nás trápila chřipková epidemie, co prolétla kabinou, a další zranění. Naštěstí by všichni měli být do příštího čtvrtku v pořádku,“ uvedl Josef Jandač.

„V těchto dnech hodně studujeme hru Zlína v zápasech s námi. On má velmi organizovanou hru, má jasně daný systém. Uvidíme, zda něco nezmění, ale soupeři s tím až tak nehýbou. Máme se Zlínem svoje zápasy vzájemně nastudované,“ doplnil trenér HC Eaton Pardubice.