08.02.2011
Jan Hrabal

Adam Pineault se v Brně málem porval, místo toho dostal „desítku“

BRNO — Vypadalo to na další boxerskou etudu v podání amerického útočníka v pardubických službách. Adam Pineault neměl ve 36. minutě utkání daleko k tomu, aby si rukama vyřídil svůj spor s Richardem Stehlíkem, obráncem Komety Brno.

Obr v defenzívě Komety totiž předtím amerického forvarda sekl, to Adama Pineaulta rozpálilo natolik, že se po něm začal sápat a shodil rukavice. Za tento prohřešek zinkasoval pardubický útočník osobní desetiminutový trest.

„Nevím, co k tomu říci. Zkusil jsem to. Seknul mě, nakonec z toho ale nic nebylo. Richard je velmi dobrý hráč, je vyšší než já, bylo by to zajímavé. Je velmi dobrý do obrany,“ komentoval tuto situaci Adam Pineault.

Souboje s brněnským obrem (195 cm a 110 kg) se nebál. „Bylo by to velmi zajímavé, nakonec k ničemu ale nedošlo,“ pokračoval Adam Pineault. Toho překvapil obdržený desetiminutový trest, kterým oslabil mužstvo ve velmi důležité fázi zápasu na pomezí druhé a třetí třetiny.

„Vůbec jsem netušil, že za shození mohu dostat jen tak deset minut. Vím, že se tu jinak posuzují bitky, u nás je pět minut a pak se hraje dál, tady je automaticky trest do konce zápasu,“ prohlásil pardubický útočník.

Ten se zapsal nejen do statistik trestů, ale do kolonky střelců. Adam Pineault ve 14. minutě vyrovnával na 1:1. „Náš začátek byl pomalejší, měli jsme nějak ztuhlé nohy. Ale nakonec jsme se zlepšili a myslím si, že jsme zcela zaslouženě vyhráli,“ konstatoval.

Jeho branka padla krátce po brněnské trefě na 1:0 z pohledu domácího týmu. „Rastislav Špirko to sehrál skvěle s Bushem (Jan Buchtele – pozn. red.), byla to skvělá spolupráce a jsem rád, že jsem se pak prosadil do brány,“ prohlásil směrem ke svému gólu.

Pro vývoj zápasu bylo z pardubického pohledu důležité, že Eaton vyrovnala takřka ihned poté, co inkasoval poměrně nešťastnou branku od Richarda Stehlíka. „Myslím si, že pak jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli,“ poznamenal pardubický útočník.

Snad sinusoidu zastaví reprezentační přestávka, věří Adam Pineault

Kometa Brno se topí v krizi a zápas s Pardubicemi toho byl důkazem. Jakmile Eaton zvrátil ve druhé třetině na 2:1 ze svého pohledu, hra Brňanů se rozpadla do trosek. „Nevěděl jsem toho moc o tom, jak na tom jsou. Věděl jsem jen, že jsou v krizi, ale detaily neznám. Na každého jednou přijde, že se mu moc nedaří. Já se ale hlavně zajímám o nás a je důležité, že jsme to zvládli a vyhráli. Získali jsme v Brně velmi cenné tři body,“ prohlásil Adam Pineault.

Ten rovněž chválil týmovou hru celého mužstva, které domácí celek přestřílelo 30:24. „Teď máme přestávku, tak si můžeme odpočinout a nabrat síly na klíčovou fázi sezony, která rozhodne o našem úspěchu nebo neúspěchu. Každý zápas je velmi důležitý, musíme to zvládnout,“ uvedl směrem k nejbližším týdnům.

Pardubice podvanácté v řadě vyhrály po prohraném duelu. Adam Pineault věří, že reprezentační tuto sinusoidu zastaví… „Četl jsem o té bilanci, snad se to teď zastaví reprezentační přestávkou, protože teď bychom podle této rovnice měli prohrát a to nechceme. Snad už budeme jen vyhrávat, protože se blíží nejdůležitější část sezony,“ řekl Adam Pineault.

Toho teď možná častěji potkáte venčit německého ovčáka v centru Pardubic. Během reprezentační přestávky chce Adam Pineault nabrat síly do klíčové fáze sezony.

„Odpočinu si a pak potrénujeme. Mám tu svého psa, takže se půjdeme projít. Jestli uvidíte v Pardubicích německého ovčáka, tak to budu asi můj. Chodím s ním dvakrát třikrát denně,“ usmál se závěrem.