17.01.2011
Jan Hrabal

Thriller ukončil Jan Starý

PARDUBICE — Ve druhé sérii samostatných nájezdů se rozjel a „mazácky“ střelou k tyči vstřelil branku. Protože se nikdo jiný neprosadil, tak zajistil Pardubicím druhý bod za výhru 3:2 po samostatných nájezdech nad Třincem. Jan Starý se tak vyšvihl na druhé místo klubové tabulky střelců se dvanácti zásahy.

Sedmička pardubických nájezdů v sezoně

Datum Utkání a výsledek
6. kolo, 1. 10. 2010 HC Mountfield Č. Budějovice – HC Eaton Pardubice 3:2
7. kolo, 3. 10. 2010 HC Eaton Pardubice – HC Plzeň 1929 2:3
13. kolo, 19. 10. 2010 HC Eaton Pardubice – BK Mladá Boleslav 2:3
14. kolo, 22. 10. 2010 HC Sparta Praha – HC Eaton Pardubice 2:1
22. kolo, 19. 11. 2010 HC Slavia Praha – HC Eaton Pardubice 5:4
34. kolo, 28. 12. 2010 HC Vítkovice Steel – HC Eaton Pardubice 2:1
37. kolo, 4. 1. 2011 HC Vagnerplast Kladno – HC Eaton Pardubice 4:3
41. kolo, 16. 1. 2011 HC Eaton Pardubice – HC Oceláři Třinec 3:2

„Těší nás, že jsme vyhráli na nájezdy s prvním týmem soutěže. Navíc to bylo doma, kde se nám moc nedařilo. Za dva body jsme rádi,“ popisoval svoje pocity po skončení utkání.

To rozhodly až samostatné nájezdy, neboť po pětašedesáti minutami hry svítil na kostce vyrovnaný stav 2:2. „Trenér rozhodl, že první pojede Lukáš Nahodil, druhý já a pak ani nevím kdo. Naštěstí už nemusel,“ usmíval se pardubický odchovanec.

Své provedení penalty měl promyšlené dokonale a vyšlo! „Věděl jsem jistě, že vystřelím. Když jsem najížděl, tak měl místo na lapačce, ale pohnul se tam celým tělem, takže to byla asi pastička. Zkusil jsem vystřelit na druhou stranu a vyšlo to,“ komentoval průběh rozhodujícího momentu celého utkání.

„Těsně před vlastním nájezdem jsem nemyslel na to, že se nám penalty v této sezoně nedaří, soustředil jsem na provedení, co udělám,“ pokračoval pardubický snajpr. „Jednoduše jsme nájezdy prováděli špatně, jinak nevím, čím to mohlo být. Je to loterie, měli jsme hroznou bilanci, asi 0:7, tak jsme to snad zlomili.“

Leden je rozhodující

„Trenéři nás před prodloužením hecovali, snažili jsme se na tu sérii nemyslet. Mohli jsme to uhrát už v nastavení, šance byly,“ prohlásil Jan Starý.

K nájezdům ale nemuselo vůbec dojít. Pardubice dokázaly dvakrát smáznout jednogólové manko a ve třetí třetině řádně přitopily pod kotlem. Třinecká obrana jen stěží i za cenu faulů odvracela nápadité akce Východočechů. Hosté ale přežili útočné řádění domácích bez úhony.

„Myslím, že jsme dneska konečně hráli doma tak, jak máme. Byli aktivní, hodně bruslili a tlačili se do brány. Napomáhal tomu i soupeř, Třince je hodně kvalitní tým. Jen škoda, že to nebylo za tři body,“ souhlasně přikyvoval Jan Starý.

Hokejisté HC Eaton Pardubice si po včerejší dvoubodové výhře upevnili svoje postavení v elitní šestce. „Každý to sleduje, cíl je první šestka. Týmy kolem osmého místa se dotahují nahoru. Teď máme sérii domácích zápasů, tak je musíme uhrát. Leden je rozhodující, láme se chleba, v únoru už jen pár zápasů,“ doplnil brzy pětadvacetiletý hokejista.

Fotogalerie