10.01.2011
(HoH)

Pardubice zaspaly úvod, přestřelku v Mladé Boleslavi ale ovládly

MLADÁ BOLESLAV — Tak na takový zápas se jen tak nezapomene. Uteklo pět minut a Pardubice prohrávaly v Mladé Boleslavi 0:3. I tak dokázali hokejisté HC Eaton Pardubice získat všechny v Mladé Boleslavi a potvrdit tak pozici lídra venkovních zápasů.

Během čtyř minut dokázali Východočeši ve ŠKO-ENERGO aréně vstřelit čtyři branky a otočit vývoj duelu. Divoký zápas nakonec skončil 8:6 pro Pardubice. Definitivní podobu bláznivé přestřelky dodal Adam Pineault střelou do prázdné branky v čase 59:15.

„Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Týmy z dolních pater tabulky hrají nadoraz, pro ně začíná play off už teď. Čekali jsme úporný boj a takové to také bylo,“ hodnotil nakonec vítězný duel asistent trenéra HC Eaton Pardubice Pavel Hynek.

Pardubicím se nepovedl nástup do zápasu, v čase 5:01 prohrávaly 0:3. „Začátek utkání jsme vyloženě zaspali a zpátky jsme se dostali jen díky přesilovkám. Začátek byl z naší strany opravdu špatný,“ doplnil kouč Eatonu.

Góly v přesilovkách nás nakoply, přiznal Martin Bartek

Hostům pomohly vrátit se do zápasu přesilové hry. Celkem dokázaly Pardubice využít čtyři z šesti početních výhod. Poměr vyloučených v utkání je sice 7:10, ale v čase 49:05 se tresty pro Borise Žabku z Mladé Boleslavi a hostujícího Jana Starého pokrátily.

Pardubice se v přesilovkách pořádně polepšily. Svůj první gól v početní převaze v této sezoně sice vstřelily až v devátém kole proti Slavii Praha, nyní se ale mohou pochlubit úspěšností 18,86 %.

„Nakoplo nás, že jsme dali hned branku z první početní výhody. V dalších přesilovkách zase a to nás dostalo zpátky do zápasu,“ prohlásil nejproduktivnější hokejista HC Eaton Pardubice Martin Bartek.

Během chvíle bylo srovnáno, což Mladou Boleslaví značně otřáslo. Jenže domácí se nevzdali, oboustranně útočný zápas přinesl dnes nevídaných čtrnáct branek. „Pak jsme začali hrát, napadali jsme a povedlo se nám to otočit,“ spokojeně konstatoval slovenský forvard.

„Vedli jsme, oni po nás stále šli, my jsme vůbec nebránili. Jim jakoby o nic nešlo, hráli s čistou hlavou směrem do útoku. Měli jsme hrát daleko zodpovědněji,“ pokračoval Martin Bartek.

Přichází klíčová fáze základní části

Pardubice vedly v utkání 6:4 a 7:5. Mladá Boleslav dokázala vždy vstřelit branku a zápas dotáhnout do velmi dramatické koncovky. „Měli jsme to dohrát ve větším klidu. Ale získali jsme tady tři body, ty jsou nejdůležitější,“ poznamenal.

Východočeši vědí, že nyní je čeká klíčová fáze základní části. Po třech čtvrtinách mají na svém kontě šestašedesát bodů. „Chceme se dostat do play off z co nejvýhodnější pozice. Nedaří se nám domácí zápasy, tady se musíme pořádně zlepšit. Jsme rádi, že jsme vyhráli v Mladé Boleslavi, protože tady to vůbec není jednoduché,“ řekl Martin Bartek.

„Mladá Boleslav totiž hraje pěkný útočný hokej, napadá celý zápas, je velmi těžké se proti nim prosadit. Je to těžký soupeř jako v Kladně. Tyto mužstva po nás jdou a mohou jen překvapit, takže hrají uvolněněji,“ doplnil Martin Bartek.

Tak šel čas v Mladé Boleslavi

Čas Stav Mužstvo Střelec a asistenti
0:28 1:0 MBL Tomáš Divíšek (Tomáš Nouza)
4:41 2:0 MBL Radek Matějovský (Tomáš Divíšek, Peter Mikuš)
5:01 3:0 MBL Darrell Hay (Esa Lehikoinen)
11:03 3:1 PCE Jakub Nakládal (Martin Bartek, František Kaberle)
12:41 3:2 PCE Martin Bartek (Radovan Somík, Jakub Nakládal)
12:50 3:3 PCE Petr Koukal
15:04 3:4 PCE Jan Starý (Rastislav Špirko, Václav Kočí)
19:34 4:4 MBL Zdeněk Bahenský (Jan Plodek, Esa Lehikoinen)
27:01 4:5 PCE Radovan Somík (Martin Bartek, Petr Koukal)
27:21 4:6 PCE Jan Kolář I (Aleš Píša, Rastislav Špirko)
31:31 5:6 MBL Zdeněk Bahenský (Juraj Štefanka)
34:02 5:7 PCE Jan Kolář I
44:27 6:7 MBL Esa Lehikoinen (Zdeněk Bahenský)
59:15 6:8 PCE Adam Pineault (Aleš Píša)