08.01.2011
(HoH)

Musíme doma zabrat, ví Jan Starý

PARDUBICE — Ta bilance nevypadá vůbec dobře. Hokejisté HC Eaton Pardubice sehráli osmnáctý domácí zápas v této sezoně a podesáté odešli poraženi. Letos to Eatonu doma zkrátka nejde, Zlín na východě Čech vyhrál 4:2 a vystřídal Pardubice na čtvrtém místě tabulky.

Pardubice sice svého soupeře přestřílely 37:22, ale konečné skóre bylo 2:4. „Byla to smůla. Sehráli jsme náročné utkání. Zlín přijel a hrál to, co chtěl hrát,“ prohlásil pardubický útočník Jan Starý.

Hokejisté Eatonu sice v první třetině vyslali na brankáře Dubu šestnáct střel, převaha však byla k ničemu. Zlín se totiž úvodnímu náporu domácí ubránil. „Dohrával nás, my jsme na to v první třetině pozdě reagovali a od toho se odvíjelo celé utkání,“ mrzutě komentoval.

Domácí se chtěli dostat do vedení a vnutit tak soupeři svou hru. „Jenže to se nám bohužel nepovedlo. Prohrávali jsme 0:1, ale pak jsme vyrovnali na začátku třetí třetiny,“ pokračoval pardubický útočník.

Jenže vyrovnaný stav 1:1 vydržel pouze 119 sekund. Zlín dokázal potrestat pardubickou chybu a zápas neztratil. „Přesně tak. Nechali jsme si hloupě dát gól. Děláme hrubé individuální chyby, to nás sráží dolů,“ prohlásil Jan Starý.

Ten sice v čase 56:50 snížil na 2:4 z pardubického pohledu, více gólů ale Eaton ani v přesilovce šest na čtyři nepřidal. Zápas tak prohrál a vypadl z elitní šestky. „Trenér rozházel formace, je to jeho rozhodnutí. Chtěl dát impulz týmu, aby se nám začalo dařit. To je dobře. To je moderní hokej, ale bohužel jsme to nezvládli a opět doma prohráli,“ smutně poznamenal.

Zlín byl urputný, přiznal Jan Starý

Pardubice jsou nejlepší na venkovních stadionech, v ČEZ Areně se ale výsledkově souží. V tabulce domácích utkání je až desátý… „Máme to v hlavách, říkáme si to,“ přiznal Jan Starý.

„Chceme doma i venku hrát dobře a získávat body. Vnímáme tlak od fanoušků, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Musíme to zlepšit a víc zabrat,“ uvedl útočník HC Eaton Pardubice.

Je to zvláštní. Pardubice získaly venku pětatřicet bodů, doma pouze osmadvacet. „Venku je hra jiná, nemusíme se tolik tlačit dopředu. Spíše tam bráníme a jezdíme do brejků,“ zamyslel se Jan Starý.

„My ale v každém zápase chceme hrát naši hru a doma se nám to tak nedaří. Musíme to změnit. Zlín byl urputný a zatím to s nimi moc nezvládáme,“ doplnil pardubický odchovanec.

Fotogalerie