7.1.2011
(HoH)

Junioři vyhráli posedmé v řadě, skvostnou třetí třetinou otočili zápas v Havířově

HAVÍŘOV — Prohrávali 0:2, ale nevzdali se a opět vyhráli. Junioři HC Eaton Pardubice vezou tři cenné body z Havířova, kde vyhráli 3:0 třetí třetinu a nakonec tak ovládli dramatický zápas.

Extraliga juniorů, 41. kolo, pátek 7.1.2011, Víceúčelová sportovní hala Havířov

Havířov

Dynamo Pardubice

2:3
2:0, 0:0, 0:3
Branky a nahrávky: 5:25 Pechanec (Puffer), 14:31 Smuž (Číp) – 40:37 Březina (Dočekal), 52:33 Vondráček (Dočekal), 55:39 Nosek (Púhoný). Rozhodčí: Křenželok – Rychlý, Jurečka. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 100. Střely na branku: --:--. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Havířov: Zelenka – Duda, Zientek, Teper, Lešiga, Krause, Jindřich – Bálint, Mráz, Pechanec, Puffer, Peslar, Číp, Smuž, Mach, Pasker.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Zdráhal, Krejnus, Beneš, Šťastný, Žemlička, Starý, Škvor, Havlík – Březina, Stoklasa, Vondráček, Půhoný, Zrůst, Nosek, Křečan, Hemský, Vlček, Dočekal, Moučka.

Komentář

V rámci dalšího kola NOEN extraligy juniorů přijely do Havířova Pardubice. Pardubický Eaton je v tabulce na hraně play-off a tři body potřeboval pro posun směrem nahoru. Havířov je aktuálně nejhorším celkem extraligy a sbírá každý bod nutný k záchraně.

Zápas začali havířovští zostra a hne první jejich šance byla nebezpečná. Když Jan Bálint velmi šikovně tečoval kotouč, musel poprvé zasahovat Langhamer. Již v 6. minutě utkání vyslal skvělou přihrávku před odkrytou klec Jan Puffer a Antonín PECHANEC už neměl žádný problém trefit ji - 1:0. Ve 13. minutě hrál Eaton přesilovku a z ní pramenila velká šance. Puk si mezi sebou vyměnili Havlík a Zdráhal a první jmenovaný vystřelil nebezpečnou střelu, která orazila oblouk brankové konstrukce.

V 15. minutě se Havířov mohl radovat z branky znovu. Radek Číp ve středním pásmu skvěle přihrál Danielu SMUŽOVI a ten přesnou střelou tahem o tyč skóroval - 2:0. V 16. minutě se k teči dostal pardubický Dočekal. Jeho teč nasměrovala kotouč pouze na tyč branky, kterou hájil Zelenka. V 17. minutě málem využil Eaton Pardubice chybné střídání Havířova, když se sami před Zelenkou objevili dva hráči a Stoklasa ve výborné pozici trefil pouze Zelenku. V 19. minutě ještě Tomáš Jindřich dostal velkou příležitost jak se zviditelnit. Ujížděl sám na Langhamera, ale pouze přestřelil branku.

Ve 28. minutě Marek Hemský dostal ideální prostor na střelu,ale Zelenka opět vytáhl famózní zákrok betonem a nedovolil mu skórovat. Ve 29. minutě po chybě Zelenky se k šanci před prázdnou brankou nejprve dostal Stoklasa a po něm dokonce ještě Zrůst, ale ani tato akci Eatonu nebyl branková. Minutu na to se dostal do úniku až před Langhamera Antonín Pechanec, kterého brankář Eatonu vychytal. Po něm ještě dorážel Tomáš Mráz, pro Eaton naštěstí neúspěšně. Ve 33. minutě vytvořili hráči Pardubic před Zelenkou velký závar v přesilové hře. Zelenka puk vyrazil pouze před sebe a tam se pardubičtí pokoušeli dorážet. Celou situaci hasil vyhození Pechanec.

Ve 37. minutě skvěle pálil Marek Zientek, jeho střelu tečoval do tyče Tomáš Mráz! Ve 38. minutě se ještě ke střele dostal havířovský Teper, ale brankář Langhamer ho vychytal famózním zákrokem už v leže. Pardubice ve třetí třetině předvedly bleskový nástup. Již ve 41. minutě vsítil kontaktní branku Eatonu David Březina, když Havířov úplně přestal hrát. Pravděpodobně všichni hráči na ledě si už mysleli, že rozhodčí písknul, ale nestalo se tak. Pravděpodobně písknul někdo z hlediště - 2:1. Ve 47. minutě dokonce několikrát sám před Zelenkou dorážel Jiří Půhoný. Brankář Zelenka si se všemi dorážkami poradil. V 53. minutě Pardubice vsítily vyrovnávací branku. Po velké chybě brankáře Zelenky, který vyjel z branky a netrefil kotouč, nechal prázdnou bránu pro střílejícího Tomáše VONDRÁČKA , který svou šanci dokonale využil - 2:2.

V 56. minutě zahrozily Pardubice ještě jednou. Tomáš NOSEK vystřelil pěknou střelu z modré čáry a ta přesně zapadla za brankáře Zelenku, Pardubice otočily zápas - 2:3. Po oddechovém času hostů se Havířov rozhodl odvolat brankáře, ale ani tento tah branku nepřinesl. Nedlouho potom si time-out vybral i Havířov. Po poradě bylo jasné, že Zelenka půjde z branky znovu. Havířov si vytvořil jedinou šanci, kterou nedokázal využít a hosté z Pardubic tak mohli slavit vítězství 3:2, když totálně otočili zápas. Havířov znovu ztratil dobře rozehraný zápas.

Zápasy v sezóně

30. kolo, 25. 10. 2010
PCE - HAV
4:2
41. kolo, 7. 1. 2011
HAV - PCE
2:3
47. kolo, 24. 1. 2011
PCE - HAV
8:1
56. kolo, 24. 2. 2011
HAV - PCE
3:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube