31.12.2010
Jan Hrabal

Branislav Mezei najel před bránu a nadvakrát se gólově prosadil

PRAHA — Poslední zápas v tomto kalendářním roce se hokejistům HC Eaton Pardubice povedl na podtrženou jedničku. Eaton dokázal vyhrát na ledě Slavie Praha 5:1 a pozvat tak fanoušky na nedělní HOCKEY OPEN AIR GAME 2011. Třetí branku v utkání vstřelil obránce Branislav Mezei.

Slovenský zadák si najel do předbrankového prostoru, jeho první střelu ještě Miroslav Kopřiva vytěsnil, ale na dorážku v pádu už nestačil. Branislav Mezei tak dokonal skvělý vstup Eatonu do utkání v čase 10:53.

„Náš hráč vyjížděl zpoza brány, viděl jsem tam mezeru, tak jsem tam naběhl. Dostal jsem přihrávku, vystřelil jsem a spadlo to tam. Nejprve to sice brankář chytil, ale povedlo se mi to dorazit,“ popisoval důrazný zadák svou čtvrtou gólovou trefu v dresu HC Eaton Pardubice.

Východočeši podali na slávistickém ledě zodpovědný výkon. Výborný nástup do zápasu podpořili kolektivní hrou a minimem chyb. „Hráli jsme od začátku dobrý hokej, přidali nějaké góly, které otupily snahu Slavie. Celkově to byl povedený zápas,“ hodnotil Branislav Mezei.

Pardubicím zápas sedl, domácí Slavii nikoliv. „Od Slavie jsem čekal větší agresivitu, ale asi je utlumily naše rychlé góly. Slavia nehrála tak agresivně, jak jsme čekali. Nebruslili tolik a nenapadali. Byl to z jejich strany asi hodně nepovedený zápas,“ konstatoval.

Nedělní zápas bude velikým zážitkem

Slavia přitom před debaklem s Pardubicemi vyhrála doma šest utkání v řadě a všechny za tři body! Jenže ve čtvrtek hrála Slavia doma a zároveň venku… Početný kotel pardubických fanoušků byl totiž hodně slyšet.

„Byl to velmi příjemný pocit, fanoušků přijelo hodně a hlasitě nás povzbuzovali. Moc si této podpory vážíme! Snad přijdou lidé i v neděli na Brno, protože to je veliká událost,“ připomněl Branislav Mezei.

I pro něj bude nedělní duel HC Eaton Pardubice – HC Kometa Brno velikým zážitkem. „Nikdy jsem takový zápas nehrál. V první řadě si to chci užít, protože se to už nemusí opakovat. Každopádně chceme vyhrát! Musíme Kometu doma porazit, ještě se nám to v této sezoně nepovedlo,“ vyhlásil jasně.

Aktuální předpověď počasí slibuje teploty okolo bodu mrazu. „Mám radši, když je zima. Na Slavii bylo docela teplo, tak se do té zimy docela těším,“ překvapil Branislav Mezei.

Do HOCKEY OPEN AIR GAME zbývají desítky hodin, do konce roku však desítky minut… „Nechystám veliké oslavy konce roku 2010, další den máme hned trénink, takže na to se hlavně musím připravit,“ uzavřel pardubický obránce.