23.12.2010
Michal Špírek, Jan Hrabal

Velmi důležité vítězství, pochvaloval si František Kaberle

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Skvělé tři body získali v posledním předvánočním utkání hokejisté HC Eaton Pardubice. Ti dokázali vyhrát v Českých Budějovicích a poskočit tak i díky skóre na čtvrté místo extraligové tabulky. „Tohoto vítězství si vážíme,“ prohlásil po zápase pardubický obránce František Kaberle.

¨

Tahle výhra přišla víc než vhod. Před reprezentační přestávkou prohrál Eaton čtyřikrát v řadě a v tabulce začal ztrácet náskok v první šestce. Předvánoční vítězstvím ale nápor soupeřů odrazil.

„V posledních zápasech jsme body ztráceli, takže tohle vítězství je pro nás velmi důležité. Povedla se nám první třetina, i když samotný začátek nebyl ideální, ale dali jsme první gól a do konce třetiny přidali druhý,“ prohlásil František Kaberle.

Druhé dějství přineslo zvýšenou aktivitu domácího Mountfieldu, kterou Eaton odrazil. „Ve druhé jsme zvýšili náskok, ale potom nás soupeř dostal pod tlak. Měli jsme hodně vyloučených, v této fázi nás však podržel výborný gólman Adam Svoboda,“ hodnotil zkušený bek povedený duel.

Pomohla nám agresivní hra

Pardubice odehrály zápas v oslabené sestavě velmi zkušeně. Třeba ve třetí třetině, kdy se dal očekávat zvýšený nápor domácího celku, dokázal Eaton tlak Mountfieldu s přehledem eliminovat.

„Před zápasem jsme si říkali, že budeme k domácím rychle přistupovat, což se nám myslím dařilo a Budějovice nás nedokázaly ani v přesilovce zamknout v pásmu a docela v klidu jsme si to ubránili,“ spokojeně konstatoval František Kaberle.

K bodům pomohla Východočechům i agresivní hra. „Naši útočníci dokázali dlouho držet puk u nich ve třetině, takže se domácí k ničemu ani nedostávali. Byli jsme často na puku, což jim, hlavně obráncům, ubralo dost sil a nedostali se do souměrného tlaku,“ prohlásil pětinásobný mistr světa.

„Třetí třetinu jsme zvládli celkem dobře a dá se říct, že jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili. Snaha Budějovic udělat něco s výsledkem byla evidentní, ale my jsme jim žádný větší tlak neumožnili,“ dodal nejproduktivnější obránce HC Eaton Pardubice.