18.11.2010
Jan Hrabal

Šťastná to trefa! Libor Pivko byl za svou vítěznou vysokou teč rád

PARDUBICE — Postavil se před bránu přesně v momentu, kdy to bylo potřeba, puk jej trefil do hole v místech, kde ji držel a tím se zapsal mezi hrdiny dramatické reprízy finále. Libor Pivko tak rozhodl o třetí výhře hokejistů HC Eaton Pardubice v řadě. Pardubice porazily Vítkovice 4:3.

Celá akce vyvrcholila v čase 59:01 za stavu 3:3… „Martin Bartek střílel, tak jsem si najel před bránu. Puk se však odrazil do rohu, odkud ho nahrál Tomáš Zohorna na Václava Kočího,“ komentoval vítěznou trefu pardubický útočník.

„Venca ho nastřelil opět na bránu, já se snažil clonit brankáři. Jak jsem měl ruce před sebou, tak si mě puk našel a trefil mě. Pak se odrazil do sítě,“ pokračoval Libor Pivko.

Rozhodčí ihned po docílení branky signalizovali jasným gestem, že celou situaci budou konzultovat s kolegou u videa. Problematická byla výška teče kotouče. Nakonec po asi pětiminutovém zkoumání ukázal rozhodčí do středového kruhu. Gól!

„Měl jsem docela strach, zda rozhodčí branku uzná. Kamera snímá situaci z vrchu, vím, že rozhodčí to nemůže přesně posoudit, pokud nehrajeme v televizi. Puk mi trefil držadlo hole mezi rukama,“ uvedl pardubický forvard.

Měl jsem obrovskou radost!

Sám věděl, že branka byla regulérní. „Hned jsem se přesvědčoval pohledem na horní tyčku… Kamera je ale vysoko, špatně se to posuzuje. Bál jsem se, že to neuznají. Měl jsem pak obrovskou radost, že gól platil,“ uvedl ke své trefě, která Pardubicím přinesla výhru 4:3.

Eaton nakonec o své páté výhře nad Vítkovicemi v řadě rozhodl až v samotném závěru. Přitom zápas měl rozjetý náramně. Po první třetině vedl díky bravurnímu nástupu 3:0 a vše směřovalo k jednoznačné záležitosti.

Vítkovice však od poloviny zápasu zvýšily svou aktivitu a dokázaly vyrovnat. I tak odjely z východu Čech s prázdnou. „Nehráli jsme špatně, nevyužili jsme spoustu šancí, abychom vedli ještě více,“ konstatoval Libor Pivko.

Fakt, že Východočeši promarnili tříbrankové vedení, jej naštval. „To je hrůza. Z toho bychom se měli poučit do příštích zápasů, takhle nejde hrát,“ zlobil se zřetelně.

Ceníme si všech vítězství!

„Za stavu 3:0 si toto nesmíme dovolit a přenechat hokej soupeři. Ten tvořil a hrál. My kolem nich jen bruslili. Musíme se vzpamatovat, takhle nejde doma hrát,“ hřímal Libor Pivko.

V závěrečné třetiny byla aktivita jednoznačně na ostravských holích, Severomoravané ale nevyužili dvě přesilovky ke konci utkání. „Přestali jsme hrát, tím to bylo. Přestali jsme bruslit, vše dobré, čím jsme se dostali do vedení, jsme přestali dělat. Vítkovice daly dva šťastné góly a využily toho. Pak se zvedly, hrály dobře do útoku a vyrovnaly,“ komentoval ostravské zmrtvýchvstání.

„Ale nakonec jsme to zvládli, to je důležité. Ceníme si tohoto i každého dalšího vítězství, jdeme zápasu od zápasu, teda spíše třetinu od třetiny. Tabulka je vyrovnaná a je jedno, koho porazíme. My musíme hlavně vyhrávat!“ doplnil závěrem střelec vítězné branky HC Eaton Pardubice.

Fotogalerie