24.9.2010
Jan Hrabal

Junioři nestačili na Spartu

PRAHA — Přestože byli Spartě vyrovnaným soupeřem, nedokázali junioři HC Eaton Pardubice v Praze bodovat. Východočechům se nevedlo v zakončení, gólově se prosadili pouze Tomáš Veselý, Lukáš Kapec a Patrik Lenoch.

Extraliga juniorů, 5. kolo, pátek 24.9.2010, Incheba Arena

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

5:3
2:0, 3:2, 0:1
Branky a nahrávky: 4:16 Rubeš (Kolář, Kniazev), 19:00 Rubeš (Kniazev, Eis), 30:16 Kučera (Veselý, Přibyl), 30:47 Antončík (Forman, Hanták), 37:59 Antončík (Merta) – 26:44 Kapec, 34:55 Veselý (Havlík, Zdráhal), 41:35 Lenoch (Moučka). Rozhodčí: Vokřál – Jechoutek, Kotek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 76. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Sparta Praha: Landsman (31. Štrof) – Krejnus, Vondráček, Zdráhal, Havlík, Lenoch, Starý – Stoklasa, Nosek, Půhoný – Hemský, Moučka, Kapec – Tomín, Veselý, Zavoral – Jetmar, Vlček, Křečan – Šťastný.
Dynamo Pardubice: Kocián – Veselý, Drvota, Sobotka, Zacpálek, Kolář, Dvořák, Žovinec, Švaříček – Sovík, Kučera, Přibyl, Kňazev, Rubeš, Eis, Merta, Hanták, Forman, Puna, Antončík.

Komentář

Úvod první třetiny se odehrál zcela v režii pardubického týmu, který sparťany téměř tři minuty nepustil z obraného pásma. Jen pár vteřin po úvodním vhazování vyzkoušel Kociánovu pozornost tvrdou střelou Filip Stoklasa, jehož útočná řada byla po celý zápas velmi aktivní a vypracovala si řadu gólových šancí. Po vlažném vstupu do zápasu otevřel skóre v páté minutě Tomáš Rubeš a probudil tak domácí k větší aktivitě. V závěru první části dostali domácí soupeře pod soustředěný tlak a minutu před odchodem do šatny zvýšil Rubeš na 2:0.

Druhá třetina se nesla v duchu absolutního nasazení obou celků, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nejprve snížil na 2:1 Lukáš Kapec. Jeho trefu ovšem velmi rychle potrestali dvěma slepenými góly Frank Kučera a Šimon Antončík. Sparta se opět usídlila v útočném pásmu a posílala na soupeřovu branku jednu střelu za druhou. V 35. minutě si za hrubost vykoledoval dvouminutový trest Daniel Sobotka, jehož chybu v zápětí potrestal Tomáš Veselý a korigoval sparťanský náskok zpět na rozdíl dvou branek. Trestné minuty se ovšem nevyhýbaly ani Pardubicím a to jejich hru opět trochu zneklidnilo. Situaci využil dvě minuty před koncem druhé třetiny Antončík, když zvýšil na 5:2.

O jediný gól třetí třetiny se postaral ve 42. minutě pardubický Patrik Lenoch. I přes obrovský tlak Pardubic se Holešovičtí nestáhli pouze do obrany, naopak svoji aktivitu ještě více vystupňovali, soupeře i ve vlastních oslabeních přehrávali a pardubického gólmana značně zaměstnávali. Sparťanská juniorka tak zvítězila po čtvrté v řadě za sebou.

Ohlasy po utkání

Pavel Arnošt (HC Sparta Praha): „Dnes jsme hráli druhý zápas doma. Určitě jsme chtěli vítězit, ale moc se nám herně nedařilo. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Doufám, že příště budeme herně lepší, než dnes. Pardubice mají svoji kvalitu, určitě to prokázaly. Dnes nás hodně podržel brankář Kocián, chytal parádně.“

Luděk Salava (HC Eaton Pardubice): „Naše mužstvo je psychicky dole. Z prvních třech zápasů jsme dvakrát prohráli. Teď jsme prohráli potřetí. Nejsme v pohodě. Sparta jako soupeř byl pro nás v celku hratelný. Jen po velkých hrubých chybách jsme dostali góly, kdy jsme neobsadili hráče před bránou. To rozhodlo už vlastně ve druhé třetině o zápasu. I když jsme v celku, v první a ve třetí třetině byli Spartě víc než vyrovnaným soupeřem.“