16.09.2010
Jan Hrabal

Ať vše proběhne v klidu a bez zranění, přeje si kapitán Petr Koukal

PARDUBICE — V pátek to vypukne! Hokejisté HC Eaton Pardubice rozehrají novou sezonu, ve které by rádi navázali na tu předcházející. Všichni vědí, že to bude nesmírně obtížné, a tak do soutěžního ročníku 2010/2011 přistupují s pokorou. Pardubickou družinu s céčkem na dresu povede útočník Petr Koukal.

Vyhnout se výkyvům a bez zbytečných obtíží projet základní části, to je přání pardubického kapitána. „Stejně jako každý rok chceme útočit na co nejvyšší příčky, ale realita může být jiná. Každopádně naším cílem je hrát důstojně v základní části, dostat se bez stresu do play off a tam se uvidí. Stejně jsme k tomu přistupovali v minulé sezoně,“ prohlásil osmadvacetiletý útočník HC Eaton Pardubice.

„Chci, aby sezona proběhla v pohodě, nebyli zranění a nemuseli jsme řešit krize, ale naopak se drželi nahoře v tabulce. Chceme se dostat do play off z nějaké rozumné pozice,“ vyhlásil šikovný centr.

Ten bude v nové sezoně pod větším drobnohledem fanoušků i médií. Jakby také ne, když je mistrem extraligy a zároveň světovým šampionem! „Asi nás budou více sledovat, v extralize nás je pět mistrů světa. Zodpovědnosti v týmu se rozhodně nezříkám, navíc jsem druhý rok kapitánem,“ poznamenal.

Petr Koukal může využít zkušeností, které získal v minulé sezoně. „Vloni se to povedlo, tak asi není potřeba cokoliv měnit. Každopádně se na všechno moc těšíme a ať už je pátek šest hodin, ať to konečně vypukne!“

Pardubičtí hokejisté mají za sebou přípravné období, ve kterém častěji vyhráli, všichni ale ví, že ne všechno proběhlo dle představ. „První zápasy nám moc nešly. Na konci jsme čtyřikrát v řadě vyhráli, tak snad na to navážeme v pátek se Spartou Praha. Ta má ale velmi silný tým,“ varoval před sílou rivala.

Fakt, že v prvním kole přijede na východ Čech zrovna celek HC Sparta Praha, jen kvituje. „Moc se na ten zápas těším. Mě to proti Spartě vždycky hodně baví. S ní to jsou vždycky výborné hokeje a v poslední době jsme ji docela poráželi. Tak snad na to navážeme,“ řekl Petr Koukal.

Snad bude narváno, přeje si Petr Koukal

Na Spartu bývá v Pardubicích vyprodáno, lístky na duel s jedním z největších favoritů extraligy však na pokladnách stále jsou. „Na Spartu je narváno, ať je jeden tým první nebo poslední. Je to prostě hit a lidi takové hokeje s takovým soupeřem milují. Bude to určitě atraktivní hokej dopředu z obou stran, oba týmy mají podobný styl, na druhou stranu to nebudou extrémní,“ pronesl kapitán HC Eaton Pardubice.

Do Pardubic nepřijedou v pátek žádní „nazdárci“ – naopak řádně posílený tým, který se netají nejvyššími ambicemi. „Musím říci, že Sparta je slušně nabitá, nebude to žádná legrace. Mají velmi kvalitní mužstvo do sezony, navíc je kádr doplněný o Jaroslava Hlinku s Janem Hlaváčem, kteří jí pomohou na začátku soutěže. Nečeká nás nic jednoduchého, ale já věřím, že to zvládneme,“ uvedl pardubický útočník.

„Start je vždycky krušný, navíc se Spartou. Start do extraligy je těžký, tempo oproti přípravě je úplně jiné. I kdybychom hráli v týdnu přípravný zápas a teď šli na Spartu, tak nebudu popadat dech. Tempo se tak rapidně zvýší, že se to nedá srovnávat. Hlavně ať vyhrajeme. To je moje dnešní přání,“ prohlásil.

Už před zápasem je o jedné věci přesvědčený – podle něj bude plný dům. „Začátek soutěže je posunutý, už máme polovinu září, přece jen je venku chladněji, tak by lidé fakt mohli přijít, aby bylo opravdu plno. Uvidíme, jak bude, ale můj tip je, že fakt bude plno. Návštěva bude velice slušná i na pardubické poměry,“ uzavřel Petr Koukal.