14.09.2010
Jan Hrabal

Pardubice věří v plná hlediště

PARDUBICE — S cílem hrát před nabitými tribunami ČEZ Areny atraktivní hokej, který bude přinášet výsledky vstupuje do sezony 2010/2011 hokejisté HC Eaton Pardubice. Mistrovský celek jde do nového ročníku s mírně poníženým rozpočtem a novým partnerem klubu – společností Changhong.

Právě čínský výrobce LCD televizorů se dnes stal partnerem klubu. „Fanoušci se mohou těšit na nové obrazovky v aréně, novinkou bude světelný mantinel, který je novinkou v ČEZ Areně,“ uvedl Sergej Denisov ze společnosti Changhong.

Pardubický hokejový klub ukázal na dnešní tiskové konference mistrovský pohár. „Každý hráč našeho klubu měl právo si jej na den až tři půjčit. Všichni jej vrátili v pořádku až na jednoho, který je za to zodpovědný a škodu uhradí,“ prohlásil představenstva HC Eaton Pardubice Ondřej Heřman.

Podle něj vstoupí klub s mírně sníženým rozpočtem oproti předchozí sezoně. „Plán pro minulou sezonu byl celkový rozpočet včetně všech plateb sto čtyřicet milionů korun, nakonec byla realita vzhledem k postupu do finále play off o dvacet milionů vyšší,“ řekl Ondřej Heřman s tím, že konečnému úspěchu odpovídaly příjmy i výdaje klubu.

Lístků na Spartu je dostatek!

V nové sezoně se pardubičtí hokejisté mohou spolehnout na vysoké návštěvy v domácí aréně. „K dnešnímu dni jsme prodali 5633 permanentek. Celkové číslo bude ještě vyšší, neboť jejich prodej ještě probíhá. Do prodeje na každý zápas půjde zhruba čtyři tisíce vstupenek,“ uvedl generální manažer klubu Zbyněk Kusý. Podle něj zbývá na pokladnách dostatek vstupenek na páteční start se Spartou Praha.

Pardubice vstoupí do nové sezony s několika změnami v kádru. „Odešli Dominik Hašek do Ruska, nabídku Chomutova využil David Havíř, do Švýcarska odešel Petr Sýkora,“ vypočítal změny v týmu pardubický manažer.

„Jsme rádi, že v týmu můžeme přivítat několikanásobného mistra světa Františka Kaberleho, dále naši obranu vyztuží Branislav Mezei. V útoku jsou novými tvářemi Martin Bartek, který své kvality prokázal v německé nejvyšší soutěži, a Tomáš Sýkora z Banské Bystrice,“ pokračoval manažer klubu.

V brance začne Martin Růžička

Pardubičtí hokejisté se mohou pochlubit aktivní bilancí v přípravě, ve které vyhráli celkem šest utkání. „Bohužel se nám nepodařilo uspět v Tipsport Hockey Cupu a na turnaji ve Švýcarsku, kde jsme prohráli s Petrohradem a Ženevou,“ glosoval trenér A týmu Josef Jandač.

„V přípravě jsme dali prostor všem hráčům, bohužel nás trápily zdravotní problémy, takže jsme nikdy nemohli nastoupit v plné sestavě. Doplnění kádru považuji za dostačující, abychom byli schopni navázat na loňské výkony. Nyní se věnujeme hlavně úspěšnému vstupu do soutěže – to nás zajímá nejvíce,“ pokračoval kouč Eatonu.

Ten neurčil jasnou brankářskou jedničku pro celou sezonu. „Chytat začne Martin Růžička. Adam Svoboda prodělal zranění, kdy nebylo jisté v jaké formě se vrátí do hokeje. Chceme, aby se nejdříve rozchytal a připravil na chytání v A týmu, k čemuž využijeme náš partnerský klub v Chrudimi. Martin Růžička se minulou sezonu dobře popasoval s pozicí brankářské dvojky, do této sezony vstoupí jako jednička on. Ovšem není to konečné, bude chytat ten lepší,“ uvedl Josef Jandač.

Klub naopak nepočítá s tím, že by se v brance objevil Ján Lašák, jenž předčasně ukončil své angažmá v Atlantu Mytišči. „Ján Lašák požádal v květnu přesně dle určitého bodu ve své smlouvě k uvolnění, aby mohl působit v zahraničí. Nyní je zpět v Pardubicích a bude se připravovat v Chrudimi. Věříme, že co nejdříve si najde nové zahraniční angažmá, v Pardubicích počítáme pro tuto sezonu s dvojicí Martin Růžička – Adam Svoboda,“ poznamenal Zbyněk Kusý.

Pardubice chtějí v sezoně uspět – vše se začíná odvíjet od výsledku v základní části. „Nikdy jsme si nevyzkoušeli hraní v plné sestavě, možná tomu i odpovídaly i výsledky na začátku přípravy. V posledních zápasech se to ale zlepšilo, vyhráli jsme čtyři utkání, tak snad to bude v pohodě. Hlavně chceme odehrát základní část v pohodě a bez stresu,“ řekl kapitán Petr Koukal.

Fotogalerie