13.09.2010
Vedení a hráči HC EATON PARDUBICE a. s.

Prohlášení HC EATON PARDUBICE

PARDUBICE — V návaznosti na dnešní tiskovou konferenci před začátkem extraligy, kde bylo zveřejněno, že došlo k poškození poháru pro Mistry republiky, HC EATON PARDUBICE a.s. vydává následující prohlášení:

„K poškození poháru došlo na soukromé akci smluvního hráče našeho klubu, mimo prostory arény a mimo oficiální klubové oslavy, kde byl pohár důkladně střežen najatou ochrankou. Tato událost se stala v druhé polovině května. Pohár byl poškozen v oblasti korpusu a podstavce nesoucího jmenovky vítězných týmů. Od poškození poháru se klub distancoval. O vzniklé situaci klub neprodleně po zjištění informoval ředitele ligy a 8. září 2010 ji projednala valná hromada Asociace profesionálních klubů. Valná hromada udělila našemu klubu mimořádnou pokutu ve výši 150 000 korun a dále povinnost uhradit veškeré náklady spojené s jeho opravou. Oprava proběhla již v měsíci květnu a opravený pohár byl po celou dobu až do dnešních dní k dispozici ostatním hráčům, fanouškům a partnerům klubu.“

Tato událost nás velmi mrzí. Výše uvedenou pokutu klub bezvýhradně respektoval a uhradí. Vedení a hráči HC EATON PARDUBICE a. s. se tímto omlouvají široké hokejové veřejnosti, všem ostatním klubům, hráčům a fanouškům.