09.09.2010
Jan Hrabal

To je pořádný snajpr! Martin Bartek střílí v přípravě o sto šest

PARDUBICE — Šest nastřílených branek má na svém kontě v přípravě na novou sezonu útočník HC Eaton Pardubice Martin Bartek. Třicetiletý forvard prokazuje své kanonýrské kvality a luxusně zapadl do rozmanité souhry pardubických útočníků.

Když ho potkáte do půl těla někde v podvečer, možná před ním uteče. Mocné a potetované ruce, důrazný výraz a krátce střižené vlasy z něj dělají drsňáka. A na ledě si tak počíná. Pokud má šanci zakončit, jde do toho.

„Vždycky jsem střílel góly. Moje bilance v přípravných zápasech není neobvyklá,“ říká slovenský útočník ke svému produktivnímu příchodu na východ Čech. V minulé sezoně působil v Kolíně nad Rýnem, kde měl smlouvu i pro ročník 2010/2011.

„Jenže tam se během Vánoc vyměnilo vedení a trenér se mnou nepočítal. Proto jsem se chtěl dohodnout na ukončení spolupráce,“ popisuje svůj přesun z více než osmnáctitisícové kolínské Lanxess Areny do Pardubic.

„Ozvaly se Pardubice, což je v Česku opravdu top klub. Lepší bych těžko našel, je pro mě čest tady být,“ pokračuje Martin Bartek.

V Pardubicích je zabydlený s malou dcerkou, která ho doprovázela i na tiskovou konferenci po skončení přípravného domácího utkání s Kometou Brno. „Manželka je na Slovensku, poněvadž nedávno porodila malého syna. Na sezonu ale bude s námi, viď,“ usmívá se koukajíc na pobíhajícího potomka.

Nejdůležitější jsou úspěchy v lize

Martin Bartek zatím může být spokojený. V Pardubicích se chytil, daří se mu. „Důležité je, aby mi to vydrželo v samotné soutěži. Teď to ještě není příliš důležité. Přišel jsem s tím, abych dával góly, snažím se to naplnit,“ prohlašuje.

Důležití jsou i spoluhráči. „Zatím se ještě sehráváme, ale zatím nám to šlape, což je jedině dobře. Jsem rád, že jsem nemusel na první branku dlouho čekat, ale nejdůležitější bude liga,“ tvrdí Martin Bartek.

V posledním utkání s Kometou Brno se gólově prosadil dvakrát. Zaděláno měl na hattrick, ale nakonec se potřetí netrefil. „Měl jsem tam nějaké šance, ale bohužel to nevyšlo. Důležitější ale je, že se nám povedlo v posledním domácím utkání zvítězit,“ poznamenává.

Kabina ale už hlavně žije extraligovým startem. Za týden v pátek přijede do Pardubic velký rival – HC Sparta Praha. „Třebaže je ještě dost času, tak je znát, že příprava je už skoro za námi. Neznám hráče, který by se na ostrý začátek netěšil. Každý chce hrát zápasy o body,“ tvrdí Martin Bartek.

„Prý je téměř na každý domácí zápas vyprodáno. Dokonce jsem se minulý rok díval na televizní přenosy z Pardubic. Už se těším na tu báječnou kulisu a doufám, že od příštího pátku začneme vítězně,“ dodává nová ofenzivní tvář HC Eaton Pardubice.

Fotogalerie