31.8.2010
Roman Zajíček, Jan Hrabal

Skvělé přesilovky porazily Brno

BRNO — Tři využité početní výhody nasměrovaly hokejisty HC Eaton Pardubice k dalšímu vítězství v přípravě na novou sezonu. Východočeši dokázali urvat zápas v Brně, kde vyhráli 3:2. O góly Eatonu se podělili Martin Bartek, Václav Kočí a Tomáš Zohorna. V napínavém závěru mistr své vedení přes oslabení tři na šest ubránil.

přát., úterý 31.8.2010, Hala Rondo

Kometa Brno

Dynamo Pardubice

2:3
1:1, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 7:07 Dlouhý (Dopita), 41:46 Hubáček (Procházka) – 13:17 Bartek (Kolář II, Pineault), 28:23 Kočí, 54:36 Zohorna (Pineault). Rozhodčí: Skoupý – Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:3. Diváci: 6631. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Kometa Brno: Hovi – Kempný, Ostrčil, Mojžíš, Stehlík, Richter, Malec, Protivný, Zubíček – Erat, Dopita, Dlouhý – Veselý, Procházka, Hubáček – Kvapil, Hruška, Pospíšil – Balej, Huml, Brabenec. Trenéři: Vladimír Jeřábek a Ladislav Lubina.
Dynamo Pardubice: Růžička – Mezei, Jillson, Kolář II, Kočí, Kaberle, Drtina, Zdráhal – Pivko, Zohorna, Bartek – Somík, Cetkovský, Pineault – Buchtele, Kousal, Sýkora – Rákos, Nahodil, Semorád. Trenéři: Josef Jandač a Jan Votruba.

Komentář

Plné Rondo opět mohlo sledovat od úvodu pohledný útočný hokej. Hned na začátku se mohla radovat Kometa, Erat se prodral mezi dvěma beky Pardubic a sudí Skoupý bez pardonu odpískal trestné střílení. Sám postižený však svůj bekhendový blafák nedokázal dotáhnout do úspěšného konce, Růžička ani nemusel zasahovat.

Další šanci Kometa využila, Dopita poslal kotouč před bránu krásně na Radka Dlouhého, který přesnou střelou mezi betony nedal Růžičkovi šanci – 1:0.

Domácí pokračovali v tlaku a vytvářeli si další příležitosti, jenže proti byl vždy Růžička. Ani Hovi se rozhodně nenudil a hodně mu starosti přidělal sudí Skoupý, který postupně vyloučil Hrušku a Dlouhého. Eaton si tak zahrál hned dvojnásobnou přesilovku. Ani ne za minutu ji využil Martin Bartek, jenž společně se svými kolegy rozebral celou brněnskou obranu – 1:1.

V závěru třetiny mohla opět udeřit Kometa, konkrétně Pospíšilem, proti byla tyč pardubické klece. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:1.

Brno vstoupilo do druhé dvacetiminutovky opět aktivně, rozjásat domácí obecenstvo mohl hned po půl minutě hry Dlouhý, jenže ho vychytal výborně chytající Růžička. Ani Hovi nebyl rozhodně bez práce, především ho Pardubice zaměstnávaly v přesilovkách. Jednu z nich si odpykával Dlouhý a přišel druhý gólový trest. Václav Kočí napřáhl od modré čáry a puk možná i po teči zaplul do modrobílé svatyně – 1:2.

Domácí se snažili o vyrovnání, možnost přišla v přesilovce, kdy Eaton hrál v šesti na ledě. Brňané si vypracovali dvě tutovky, nejprve se před brankou ocitl Hubáček, jehož pokus byl dvakrát zablokován, následně se o dorážku pokoušela dvojice Malec – Kvapil, proti byla pardubická obrana a brankář Růžička. Vyrovnat se nepodařilo v závěru ani Humlovi, proto se šlo do kabin za příznivého stavu pro Pardubice.

Nástup do poslední třetiny se Kometě podařil. Petr Hubáček dostal ideální pas od kolegy Procházky a došťouchal kotouč za bezmocného Růžičku – 2:2.

Pakliže si někdo myslel, že bude od té doby Kometa dominovat, mýlil se. Pardubice přišpendlily svého soupeře do těžké defenzivy a ten musel odolávat soustavnému tlaku. Například Pineault si položil Hoviho, projel kolem celé brány a pokoušel se zasunout, jenže včas odpálil kotouč do bezpečí Ostrčil.

Aktivní Bartek byl pro Brno hodně nebezpečný a své ofenzivní choutky rozvíjel i nadále. Vybojoval faul na Stehlíkovi a z toho se urodila následně rozhodující branka duelu. Tomáš Zohorna obkroužil celou brněnskou bránu a pod padajícím Hovim zasunul touš za jeho záda – 2:3.

Východočeši si branku asi zasloužili za svou útočnou snahu. Domácí nesložili zbraně a chtěli vyrovnat. Měli na to dostatek prostoru, především v přesilovce a následné power play šest na tři, ale co chybělo Brnu, byl čas. Eaton dokázal v oslabení tři na šest těsnou a cennou výhru ubránit.

Pardubice byly lepší i v domluvených samostatných nájezdech. Zatímco za Kometu se trefil pouze Petr Hubáček, v červených dresech byli úspěšní Tomáš Zohorna a Jan Buchtele.

Ohlasy po utkání

Jan Votruba (HC Eaton Pardubice): „Měli jsme špatný, bázlivý vstup do utkání. Nevím, čeho jsme se obávali, ale špatně jsme bruslili, kvůli čemuž jsme pak inkasovali. Od konce první třetiny, kdy jsme vyrovnali, jsme se zlepšili a byli jsme minimálně rovnocenným soupeřem. Zápas pro nás dopadl dobře, i když jsme tu byli s mladým týmem bez šesti hráčů základní sestavy. Pracovat však do začátku extraligy musíme ještě na všem. Spokojeni jsme se třemi vstřelenými góly v přesilových hrách. To je výborné.

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

přát., 31. 8. 2010
KOM - PCE
2:3
přát., 7. 9. 2010
PCE - KOM
4:3
10. kolo, 12. 10. 2010
PCE - KOM
0:1
23. kolo, 21. 11. 2010
KOM - PCE
3:2
36. kolo, 2. 1. 2011
PCE - KOM
4:2
49. kolo, 6. 2. 2011
KOM - PCE
1:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube