19.08.2010
(HoH)

Třetí třetinu jsme nezvládli, přiznal Josef Jandač

BASILEJ — Čtyřicet minut hry předváděli jeho svěřenci výborný taktický výkon, drželi ruského protivníka na uzdě, vedli o jeden gól. Jenže pak přišla hluchá čtyřminutovka a snaha se změnila v marnou. „Dvě třetiny jsme schopni hrát velmi dobře a třetí se nekoncentrujeme,“ hodnotil pardubické vystoupení kouč HC Eaton Pardubice Josef Jandač.

„V první třetině jsme střídali momenty lepší s horšími. I Petrohrad měl díry v obraně. Oni si vytvářeli šance při našich zbytečných vyloučeních,“ pokračoval ve svém komentáři pardubický trenér.

Ve druhé dvacetiminutovce byli Východočeši lepší a dostávali se do více střeleckých příležitostí. „Měli jsme tam několik nebezpečných šancí a samostatných nájezdů a to jsme hráli čtyřikrát v oslabení. Přesto jsme si vytvářeli tyto brejkové šance. Kdybychom je proměnili, mohl by se celý zápas vyvíjet úplně jinak. To je ale jen kdyby. Druhá dvacetiminutovka se mi ale líbila,“ přiznal Josef Jandač.

Jenže… Eaton nezachytil nástup do Petrohradu do poslední části hry a ze stavu 2:1 to najednou bylo 2:5. „To jsme hráli špatně, útočníci nedobruslovali druhou vlnu, proto jsme zápas nezvládli. Rusové během čtyř minut nasázeli čtyři góly, byly tam zkrátka špatně sehrané situace,“ konstatoval pardubický kouč.

Ruskou palbu do černého odstartoval gól Alexeje Jašina po čistě vyhraném buly. Jeho střela od modré trefila cíl velmi přesně. „To bylo velmi rychle sehrané, navíc s tečí. Pak tam ale byly dvě totožné situace, které byly nepokryté. To se nám nesmí stávat,“ prohlásil.

Pardubičtí hokejisté nezvládli druhý slibně rozjetý zápas v řadě. V Českých Budějovicích vedl Eaton 3:1 a prohrál v prodloužení. Petrohrad ztrestal chvilkové polevení hráčů Pardubic. „Z toho se musíme poučit, toto nám nefunguje,“ řekl Josef Jandač.

„Třeba na pohybu jsme hráli velmi slušně. Já teď potřebuji, aby hráči byli měsíc před ligou v zatížení, aby kromě fyzičky nacvičovali i některé situace. Musíme změnit myšlení hráčů tak, aby do každého střídání šli naplno a utkání odehráli lépe takticky. To jsou hrubé chyby, které pak prohrávají zápasy,“ dodal trenér HC Eaton Pardubice.