17.08.2010
Jan Hrabal

Adam Pineault je zpátky v Česku, mistrovské Pardubice doslova miluje

PARDUBICE — Léto strávil doma, nyní se ale na novou sezonu opět připravuje v Pardubicích. Americký útočník Adam Pineault podepsal víceletý kontrakt s Eatonem a těší se na nový extraligový ročník.

„Vrátil jsem se minulý týden a cítím se tady skvěle. Doma to bylo skvělé, viděl jsem rodinu, přátele, byl to parádně strávený čas. Ale jsem rád, že jsem tady a mohu se připravovat na novou sezonu s Pardubicemi. Cítím se občerstvený,“ popsal své pocity po návratu na východ Čech.

V Americe byl hodně s rodinou. „Hodně jsem si užíval volný čas s rodinou a přáteli. Dlouho jsme se neviděli, tak jsme si užili společné léto,“ usmál se Adam Pineault.

Ten se také dočkal zajímavého překvapení – kamarádi mu nachystali mistrovskou oslavu. „Jednou doma mi přátelé udělali párty. Bylo to parádní, moc jsme si to užili,“ popsal.

Nejen oslavami trávil Adam Pineault svůj čas ve Spojených státech amerických. „Hodně jsem cvičil, proto se nyní cítím skvěle. Nabral jsem sílu, možná je to na mně i vidět. Dost času jsem strávil v posilovně. Cítím se připravený lépe jak vloni. Určitě to v sezoně ocením,“ konstatoval Adam Pineault.

Ten měl po sezoně více možností, nakonec se ale rozhodl pokračovat v Pardubicích. „Já to tady prostě miluji, hlavně fanoušky, ti jsou neskuteční! Všechno tady je parádní: management, nový kouč a kluci v týmu. Neměl jsem sebemenší důvod odcházet,“ řekl k podpisu víceleté smlouvy s Pardubicemi.

„Měl jsem další nabídky, ale já to tady mám rád a chtěl jsem pokračovat v Pardubicích. Chci tady obhájit titul. To je něco neskutečného. Určitě to můžeme dokázat. Pokud budeme pracovat jako vloni, tak máme velkou šanci,“ dodal Adam Pineault.