03.08.2010
Jan Hrabal

Pot jen stříká. Hokejisté nabírají síly na soustředění v Havlíčkově Brodě

HAVLÍČKŮV BROD — Program začíná ráno a končí večerkou. Po celý den se hokejisté HC Eaton Pardubice na soustředění na Zimním stadionu Kotlina nezastaví. Drsný týden v Havlíčkově Brodě zakončí páteční zápas se Spartou Praha.

„Havlíčkův Brod není daleko od Pardubic, navíc podmínky tady máme ideální, vše je na jednom místě. Pardubice se sem často vrací, protože se to tu osvědčilo. Proto trénujeme letos tady,“ zdůvodnil volbu pro Vysočinu trenér Josef Jandač.

Program je velmi náročný. „Každý den máme tři čtyři fáze, vše končí pátečním zápasem proti Spartě,“ pokračoval trenér HC Eaton Pardubice. Podle něj je hlavním cílem soustředění v Havlíčkově Brodě nabrání sil v předzávodním období.

„Ráno máme zapracování, po které jdeme na snídani. Dopoledne jsme rozděleni na dvě party, jedna jde na led, druhá do posilovnu, pak se to otočí. Odpoledne jdeme od půl čtvrté do tělocvičny na padesát minut a pak máme společný led, po němž máme společný výběh, pak regenerace, večeře a klidný nerušený spánek do půl sedmé ráno,“ řekl Josef Jandač.

Zatímco během prvního tréninku v Pardubicích působil Josef Jandač spíše v roli pozorovatele, tak nyní už řídí činnost mužstva. „Hodně se dělíme s Honzou Votrubou o práci. Nemáme žádného kondičního trenéra, takže se do toho musíme zapojit chtě nechtě, byť bych se ještě rád díval,“ pousmál se.

„V Havlíčkově Brodě jsme do pátku, soustředění zakončíme utkáním se Spartou Praha, proti které chceme uspět. Příští týden už zase budeme trénovat v Pardubicích,“ doplnil Josef Jandač.