05.07.2010
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

O Josefa Jandače jsme stáli už dříve, přiznává Zbyněk Kusý

PARDUBICE — Asistent trenéra mistrů světa povede hokejisty v sezoně 2010/2011. V poslední červnový den podepsal pardubický hokejový klub jednoroční smlouvu s Josefem Jandačem. „Jsem rád, že jsme jednání dovedli do zdárného konce,“ prohlásil generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

Klub byl podle něj po odstoupení Václava Sýkory ve velmi nezáviděníhodné situaci. „Jsem rád, že jsme se nedostali do paniky, která by mohla ohrozit naše rozhodování. Věděli jsme, co chceme pro klub zajistit,“ pronesl pardubický manažer.

„Když se naskytla příležitost angažovat Josefa Jandače, tak jsme okamžitě skočili do jednání a dovedli ho do zdárného konce,“ pokračoval Zbyněk Kusý s tím, že zájem klubu o tohoto kouče byl trvalejšího charakteru.

„Stáli jsme o něj před dvěma roky, známe se, hodně jsme spolu diskutovali. Jedná se o trenéra, který používá moderní metody, náročným způsobem pracuje s hráči. To je cesta, kterou se chceme vydat,“ řekl Zbyněk Kusý.

Zbyněk Kusý a Josef Jandač

Josef Jandač se během svých angažmá v Liberci a Českých Budějovicích vždy spoléhal na mladé nadějné hokejisty, které zařazoval do sestavy a dával jim potřebný prostor, aby mohli hokejově růst. „Pardubice tradičně zařazují do sestavy mladé hráče, rádi bychom v tomto procesu pokračovali a Josef Jandač se práci s mladými hráči nebrání,“ poznamenal generální manažer klubu.

Angažováním Josefa Jandače na post hlavního trenéra změny nekončí. „Někteří hráči nás opustili, proto chceme jednoho dva hokejisty do mužstva přivést. Jestli to bude cizinci, to nemůžu v tuto chvíli říci. V časovém horizontu dvou měsíců určitě toto chceme vyřešit,“ doplnil Zbyněk Kusý.