09.09.2006
Vladimír Gregor, fotografie Luboš Lang

Jan Čaloun čekal, že Vsetín bude klást větší odpor

Jednoznačné vítězství, osm branek v síti soupeře a rychle rozhodnutý souboj. Pardubickým hokejistům úvod do nové sezóny vyšel náramně. Narychlo slepený soubor Valachů neměl mnoho šancí už podle předzápasových prognóz a samotné utkání je pak jen potvrdilo. Formu z přípravných utkání potvrdil i křídelník třetí pardubické formace Jan Čaloun. Ten ve 14. minutě zvyšoval na hrozivých 4:0. V lajně s Janem Kolářem a Petrem Koukalem si ústecký rodák náramně rozuměl, soupeřovu obranu dostávali často pod tlak.

„Důležitý byl začátek, kdy jsme nastříleli branky. Je začátek sezony a nikdy nevíte, jaký mančaft sem vlastně přijede. Čekali jsme, že Vsetín bude klást daleko větší odpor, ale těmi góly v první třetině jsme ho zlomili,“ podotýká na adresu prvního vyzyvatele Moelleru.

Domácí sbor v čele se staronovým kapelníkem Milošem Říhou se vrhl na soupeře už od úvodních vteřin zápasu a po čtrnácti minutách hry již vlastně nebylo o co hrát. „Vsetín neměl v přípravě špatné výsledky, tudíž jsme ho podcenit nemohli. Náš výkon byl sice dobrý, ale přeceňovat ho nemůžeme,“ varuje pardubická jedenáctka před přílišnou euforií.

Po počáteční kanonádě tempo hry přirozeně opadlo, o vítězi nebyl pochyb. „Dostali jsme pokyny, abychom si vyzkoušeli určité herní varianty – najetí, přesilovky, oslabení – zkrátka situace, ve kterých bychom třeba za stavu 1:1 experimentovat nemohli,“ zveřejňuje část taktického plánu domácí střídačky.


Jan Čaloun se raduje ze vstřelené branky v úvodním zápase sezony proti Vsetínské hokejové.

Vyhlášený ostrostřelec se od nové sezony prohání po ledě nejen se svým oblíbeným číslem 11 na zádech, ale také se dvěma novými parťáky – Petrem Koukalem a Janem Kolářem. „Domluvili jsme se, kde kdo budeme na ledě a předem jsme si rozdělili úkoly. Dobře se pohybujeme a bruslíme. Zatím nám to funguje, tak doufám, že se nám bude i nadále dařit,“ pochvaluje si.

Zda bude přání pardubického kanonýra vyslyšeno se možná ukáže již v neděli, kdy Pardubice zajíždí na horký led Vítkovic, kde se jim tradičně příliš nedaří. „Do Vítkovic pojedeme s jinou taktikou, budeme hrát daleko více odzadu. Chceme získat nějaké body, ale Vítkovice mají každý rok silný kádr a budou dobří i letos,“ uzavírá spokojený Čaloun.