10.06.2010
Jan Hrabal

Turnaj v Basileji bude pro Pardubice pořádným předsezonním testem

PARDUBICE — Hokejisté HC Eaton Pardubice se v přípravě na novou sezonu zúčastní velmi kvalitně obsazeného turnaje ve švýcarské Basileji. Ve skupině B změří Východočeši síly s týmy SKA Petrohrad a Servete Ženeva.

Rozdělení účastníků turnaje Basel Summer Ice Hockey do skupin
Skupina A Skupina B
EHC Basel Sharks
EHC Basel Sharks
Barys Astana
Barys Astana
EHC Basel Sharks
HC Slovan Bratislava
HC Eaton Pardubice
HC Eaton Pardubice
SKA Petrohrad
SKA Petrohrad
Servette Ženeva
Servette Ženeva

Vloni hráli pardubičtí hokejisté v údolí Vallé de Joux a všichni si turnaj Hockeyades pochvalovali. Letos jede Eaton do Basileje na druhý ročník turnaje Basel Summer Ice Hockey.

„Turnaj ve Švýcarsku je pro nás tradiční záležitostí. Nám se zde vždycky dařilo, máme tam výborné podmínky. Nyní budeme hrát v Basileji, kde jsem byl na mistrovství světa v roce 1998,“ prohlásil generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

Tamní areál podle něj splňuje nejpřísnější požadavky k přípravě na nový extraligový ročník. „Je tam několik fotbalových hřišť, atletická hřiště, tenisové kurty, bazén, velká rehabilitace, stezky na kole, zkrátka úplně všechno. Podmínky jsou velmi dobré, vše funguje bezvadně,“ řekl Zbyněk Kusý.

V basilejské St. Jakob-Areně o kapacitě 6600 míst budou v polovině srpna hrát hokejisté HC Eaton Pardubice.

Druhý ročník turnaje Basel Summer Ice Hockey začíná ve středu 18. srpna 2010 a trvá až do neděle 22. srpna. V úvodním utkání změří Eaton síly s týmem SKA Petrohrad hrající ruskou KHL. O den později nastoupí Východočeši proti Servete Ženeva, který vloni ve Švýcarsku porazili 3:1.

„Odjedeme tam po utkání Tipsport Hockey Cupu v Českých Budějovicích. Slibuji si od tohoto turnaje kvalitní přípravu a prověření výkonnosti. Vezmeme mladé hráče, kteří se zúčastnili mistrovství světa do 18 let, abychom si prověřili, zda jsou schopni snést extraligové nasazení a zátěž,“ pronesl Zbyněk Kusý.

„Je to pro nás tradičně jedno z nejlepších míst, určitě bude pro mužstvo účast na tomto turnaji přínosná a věřím, že se na nás zase přijede podívat několik desítek našich věrných fanoušků,“ doplnil generální manažer HC Eaton Pardubice.

Rozlosování 2. ročníku turnaje Basel Summer Ice Hockey

Datum Utkání Začátek
Středa 18. srpna 2010 A: EHC Basel Sharks – Barys Astana 17.00 hodin
B: HC Eaton Pardubice – SKA Petrohrad 20.30 hodin
Čtvrtek 19. srpna 2010 A: Barys Astana – HC Slovan Bratislava 17.00 hodin
B: Servette Ženeva – HC Eaton Pardubice 20.30 hodin
Pátek 20. srpna 2010 B: SKA Petrohrad – Servette Ženeva 17.00 hodin
A: HC Slovan Bratislava – EHC Basel Sharks 20.30 hodin
Sobota 21. srpna 2010 Utkání o 5. místo (A3–B3) 12.30 hodin
První utkání semifinále (A1–B2) 16.00 hodin
Druhé utkání semifinále (B1–A2) 19.30 hodin
Neděle 22. srpna 2010 Utkání o 3. místo 15.30 hodin
Finále turnaje 19.00 hodin