08.06.2010
Jan Hrabal

Angažmá v Pardubicích? To je pro Branislava Mezeie velká výzva

PARDUBICE — Obrana HC Eaton Pardubice má nového obra. Tím je bezmála dvoumetrový a více než metrákový Branislav Mezei. Slovenský reprezentační bek svými skvělými fyzickými parametry vyztuží defenzívu Eatonu.

V pondělí odpoledne podepsal devětadvacetiletý bek novou smlouvu v Pardubicích. Po angažmá v Třinci a Plzni jej čeká třetí štace v české extralize. „Z Pardubic přišla nabídka a hodně mě potěšila, že zrovna mistr české extraligy má zájem o mé služby. Bylo to pro mě překvapením a beru to jako velkou výzvu,“ nechal se slyšet důrazný zadák.

Ten v minulé sezoně začal v Plzni, po devatenácti zápasech nabral směr Finsko do Blues Espoo. Branislav Mezei působil na západě Čech z daňových důvodů – byl podobným příkladem jako Colby Genoway vloni v Pardubicích.

„V Plzni to bylo o tom, abych hrál nějaké zápasy, chystal jsem se totiž na angažmá ven. V Pardubicích jsem na celý rok, chci pomoci mužstvu, aby dosáhlo opět úspěchu,“ pokračoval Branislav Mezei.

Ve finské SM-liize se mu moc líbilo. „Poprvé jsem byl ve Finsku, moc se mi tam líbilo, po hokejové stránce mi také vyhovovalo, město bylo pěkné. Moc se mi tam líbilo,“ komentoval své působení na severu Evropy.

Titul? Důležitý fakt pro rozhodování

Pak ale přišla nabídka z českého „Hockeytownu“… „Hlavně chci pomoci Pardubicím, které mají kvalitní mužstvo s vysokým standardem. Tým potřebuje určitý druh hráčů, pokud zapadám do konceptu, tak bych tuto šanci chtěl využít,“ řekl slovenský zadák.

Fakt, že Pardubice vyhrály mistrovský titul v minulé sezoně, byl pro rozhodování dost stěžejní. „Nabídka Pardubic byla v rámci hokeje nejlepší. Eaton vyhrál titul, z tohoto pohledu to je pro mě důležité. Hrálo to výraznou roli pro mé rozhodování,“ přiznal Branislav Mezei.

„Vždy se člověk dívá, do jakého jde města, jaký tam je stadion s kterými lidmi uvnitř. To se bere vcelku. Pokud je výborná kulisa na stadionu, tak se hraje daleko lépe a může to ovlivnit rozhodování,“ doplnil.

K týmu se důrazný bek připojí v neděli, kdy mužstvo odjíždí na soustředění do Špindlerova Mlýna. „Do té doby si zařídím ještě věci spojené s přestupem a poté budu plnou součástí týmu,“ prohlásil závěrem Branislav Mezei.